Ingebruikname parkeerterrein P8 Eindhoven Airport

Vanaf vandaag is het nieuwe parkeerterrein P8 van Eindhoven Airport operationeel. Het parkeerterrein (P8), gelegen op een gedeelte van het bedrijvenpark Westfields (het bedrijventerrein aan de oostkant van Oirschot) biedt ruimte voor zo’n 750 auto’s voor lang parkeren.

Parkeerplaatsen voor P8 zijn via de website van Eindhoven Airport te reserveren. P8 is vooralsnog alleen voor reserveerders. Het is niet mogelijk om zonder reservering op te rijden. Vier keer per uur zal er gedurende de openingstijden een gratis shuttlebus naar de terminal en terug rijden. P8 ligt op ca 7 minuten rijden van de terminal. Voor parkeerterrein P8 geldt het bronstarief; het bronstarief is buiten het budgettarief het gunstigste tarief. Het parkeerterrein is open tussen 04.30 uur en 01.00 uur. Voor de piekmomenten vanaf 24 april t/m 12 mei en van 30 juni t/m 24 augustus is het terrein opengesteld. Afhankelijk van de behoefte en de passagiersgroei in de komende jaren, zal de openstelling worden verruimd en de capaciteit verder worden uitgebreid.
eindhoven-airport

Effecten op milieu

Bij het aanleggen van P8 is rekening gehouden met de effecten op het milieu en de omgeving. In het ontwerp is zoveel mogelijk gekozen voor duurzame materialen en een groene uitstraling. Zo is het hout van het wachthuisje dat geplaatst is op P8 voorzien van een FSC keurmerk, bevat de fundatie granulaat (puin afkomstig uit sloopwerkzaamheden)en is gerecycled asfalt toegepast. Tevens zijn de meeste toegepaste materialen geschikt om hergebruikt te worden om zo het milieu zo min mogelijk te belasten. Voor de verlichting van het terrein en het wachthuisje is gekozen voor energiezuinige LED-verlichting.
 

 

Samenwerking met gemeente

Joost Meijs, Algemeen Directeur van Eindhoven Airport:

Met deze uitbreiding van parkeercapaciteit zal voor nu en de komende jaren voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn op de Eindhoven Airport terreinen om de groei van passagiers te faciliteren.

Het nieuwe parkeerterrein is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Oirschot, eigenaar van bedrijvenpark Westfields. Door deze ontwikkeling op Westfields mogelijk te maken, levert Oirschot een goede bijdrage aan de doorontwikkeling van Eindhoven Airport. En daar is uiteindelijk heel de Brainportregio bij gebaat.

Comments are closed.