Parkeren op vliegvelden niet goedkoop

Een weekend parkeren op een vliegveld in Nederland, België of Duitsland is prijzig. Het afgelopen halfjaar verhoogden verschillende luchthavens hun prijzen, zo blijkt uit het Lenterapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’ van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl. In Nederland betalen reizigers gemiddeld 40 euro om drie dagen te parkeren. Langer parkeren is het goedkoopst in Duitsland.

Vergelijkbaar met buurlanden

Drie dagen parkeren, of een weekend, kost gemiddeld 40,50 euro in Nederland. Dit is vergelijkbaar met de prijzen in buurlanden Duitsland (38,50 euro) en België (42 euro). Bij een week parkeren zijn de prijsverschillen groter. Duitsland is in dit geval veruit het goedkoopst met gemiddeld 45 euro. De tarieven voor een week parkeren op Nederlandse (62 euro) en Belgische (70 euro) vliegvelden liggen beduidend hoger.

 

 
Reizigers kunnen de parkeerkosten drukken door van tevoren online te reserveren. Steeds meer vliegvelden bieden deze mogelijkheid via de officiële website. Enkele vliegvelden bieden aanzienlijke kortingen voor reizigers die vroegtijdig een parkeerplaats reserveren.

Mensen zoeken uiterst zorgvuldig naar het goedkoopste vliegticket, maar rijden vervolgens op de automatische piloot naar het vliegveld. Vaak wordt pas bij aankomst gekeken naar de beste parkeermogelijkheid.

zegt oprichter van Vliegveldinfo.nl Guus Wantia. “Reizigers moeten zich er van bewust zijn dat ook op een parkeerplaats kan worden bespaard”.

In vergelijking met het Herfstrapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ hebben vijf van de vijftien luchthavens de parkeerkosten voor de duur van een week verhoogd. Op de vliegvelden Dortmund, Groningen Eelde, Eindhoven, Bremen en Brussels is een week parkeren nu gemiddeld 4,50 euro duurder.

Eindhoven Airport

De meest opvallende wijziging doet zich voor op Eindhoven Airport. In vergelijking met een half jaar geleden is een week parkeren duurder geworden (+ 4 euro), maar drie dagen parkeren goedkoper (- 7 euro). Door de prijsverhoging die Groningen Airport Eelde (+ 5 euro) heeft doorgevoerd, is Eindhoven Airport nu het goedkoopste parkeervliegveld van Nederland voor een periode van drie dagen. Voor een week parkeren is Groningen Airport Eelde nog wel de goedkoopste, al moet het deze titel nu delen met Rotterdam The Hague Airport. Reizigers betalen net als voorgaande jaren het minst op Münster Osnabrück Airport: een weekend parkeren op de West-Duitse luchthaven kost slechts 15 euro.

Over het Lenterapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’

In het Lenterapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’ vergelijkt Vliegveldinfo de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens door te kijken naar de kosten van een parkeerplek voor een periode van drie dagen en een week. Om tot een goede vergelijking te komen heeft Vliegveldinfo.nl de inrijtarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden van ieder vliegveld met elkaar vergeleken.

Een gedeelte van de tarieven voor parkeren op de luchthavens

Een gedeelte van de tarieven voor parkeren op de luchthavens

Comments are closed.