Waldorf Astoria presenteert Librije’s Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije’s Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije.

Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam

Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam

Hun protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de dagelijkse leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.

Kookstijl in traditie van Restaurant De Librije

Kookstijl in traditie van Restaurant De Librije
Met enorme gedrevenheid en enthousiasme heeft Executive Chef en Meesterkok Sidney Schutte, met Jonnie en Thérèse Boer als adviseurs, de afgelopen maanden een gastronomische visie ontwikkeld waarin de onderscheidende filosofie, kwaliteiten en waarden van Waldorf Astoria en Restaurant De Librije samensmelten. Sidney Schutte’s kookstijl is gevormd door Jonnie Boer, met wie hij 10 jaar samenwerkte, en ontwikkelde zich verder onder invloed van zijn ervaringen in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong.

 

 
Op de menukaart van Librije’s Zusje Amsterdam prijken ‘Zwolse’ signatuurgerechten en klassiekers, terwijl het eigen handschrift van de Executive Chef herkenbaar zal zijn in specifieke gerechten en bereidingen. Sidney Schutte:

Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken.

Eten en drinken op topniveau

Gasten en bezoekers genieten in Waldorf Astoria Amsterdam op verschillende plekken van eten en drinken op topniveau. Het gastronomische restaurant Librije’s Zusje Amsterdam grenst aan de fraaie binnentuin en biedt plaats aan 40 gasten. Hier kunnen hotelgasten ook uitgebreid ontbijten. Voor een snel ontbijt is een speciale Ontbijtbox ontwikkeld. Op de bel-etage bevindt zich de karakteristieke Peacock Alley waar gedurende de dag toegankelijke internationale gerechten worden geserveerd, waaronder de beroemde Waldorf-salad, een eigen versie van de Lobster roll en patisserie uit eigen keuken. In de private dining Maurer Room worden à la carte menu’s geserveerd en dat geldt ook voor alle andere exclusieve banquetingfaciliteiten. Voor de Vault Bar is een menukaart met verrassende hapjes en kleine gerechten ontwikkeld. De samenstelling van de wijnkaart van Waldorf Astoria Amsterdam is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Thérèse Boer.

Zwolse invloeden

De Executive Chef van Waldorf Astoria Amsterdam heeft de vrije hand bij de keuze van leveranciers; voor Librije’s Zusje Amsterdam zijn dat grotendeels dezelfde als waar in Zwolle gebruik van wordt gemaakt – afkomstig uit de directe omgeving van de Overijsselse hoofdstad.

Het keuken- en restaurantteam in Waldorf Astoria Amsterdam is mede op advies van Jonnie en Thérèse Boer aangesteld. Een aanzienlijk deel van de medewerkers heeft eerder stage gelopen of een functie bekleed in 3-sterren Restaurant De Librije en/of 2-sterren restaurant Librije’s Zusje in Zwolle. Met dit zorgvuldig geselecteerde team zal Executive Chef Sidney Schutte, samen met Food & Beverage-manager Geralda Joziasse en Restaurantmanager Ruben Schuuring (beiden eveneens afkomstig van De Librije), op onderscheidende wijze invulling weten te geven aan de True Waldorf Service en elke hotelgast en bezoeker een unieke ervaring bieden.

Thérèse Boer, medeoprichter, eigenaar en vinologe/gastvrouw van Restaurant De Librije over de samenwerking met Waldorf Astoria:

We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan dankzij dit wereldberoemde hotelmerk en op deze exclusieve locatie in Amsterdam, is een fantastische uitdaging.

Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam, is al jaren een groot bewonderaar van Jonnie en Thérèse Boer:

Ik heb enorm respect voor wat zij, elk op hun vakgebied en samen als koppel, op het allerhoogste niveau presteren. In de aanloop naar de opening heb ik alleen maar meer waardering voor hun consequente stijl gekregen en hun uitstekende oog om de juiste mensen op de juiste plek te benoemen. Ik ben ongelofelijk blij en gelukkig dat het Waldorf Astoria Amsterdam vanuit hun gedachtegoed, met Sidney Schutte en Geralda Joziasse, een stempel gaat zetten op culinair Amsterdam.

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen aan de Herengracht 542 – 556 vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en een exclusieve Guerlain Spa. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur. Het hotel is een echte aanwinst voor het luxesegment van de hoofdstad. De toplocatie, centraal in het meest monumentale deel van de grachtengordel, maakt het tot een ideale plek om de stad in al zijn gedaantes te ontdekken en te beleven.

Comments are closed.