Waldorf Astoria Amsterdam is open!

Sinds vandaag is het Waldorf Astoria Amsterdam aan de Herengracht 542- 556 geopend. Het nieuwe, luxueuze, hotel is gevestigd in zes grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en is een echte aanwinst voor het luxesegment van de hoofdstad. De unieke entree en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur.

.

Gastronomie op top niveau

In het hotel genieten gasten van gastronomie op topniveau volgens de filosofie van Restaurant De Librije. Het hotel beschikt voorts over bijzondere meeting rooms en private dining voorzieningen en een exclusieve Guerlain Spa. Couturier Jan Taminiau ontwierp de outfits voor het medewerkersteam. De bloemwerken die het hotel zullen sieren, zijn afkomstig van de bekende bloemist Ivy uit Amsterdam.

Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam:

Dit hotel is een prachtige aanwinst voor de stad. De combinatie van fraaie architectuur, de fantastische locatie en de historische achtergrond staat garant voor een werkelijk unieke ervaring voor elke gast. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team de ‘True Waldorf Service’ te bieden, waarbij we onze gasten steeds weten te blijven verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.

Interieur: ingetogen luxe

Voor het ontwerp van het interieur ontwikkelden Waldorf Astoria en het Britse G A Design International een eenduidige visie. Het uitgangspunt was een beleving te creëren voor hotelgasten en bezoekers waarbij zij het historisch erfgoed van de panden en omgeving ervaren in samenhang met een luxueuze hedendaagse setting. Zoals dat ook geldt voor het design in de meer dan 25 andere Waldorf Astoria locaties over de hele wereld, van Shanghai tot Panama. Elk aspect van het hotel straalt ingetogen luxe uit; van het verfijnde serene interieur dat refereert aan de grachten en beroemde schilderijen van Hollandse meesters, tot aan de framed views; mooie doorkijkjes en fraai ingekaderde uitzichten op de gracht en binnentuin. De ambiance is authentiek en sfeervol. Ook de moderne, verrassende accenten sluiten aan bij de historie van de panden.

Gastronomie op topniveau

Jonnie en Thérèse Boer, eigenaren van het internationaal bekende 3-sterrenrestaurant De Librije en 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje in Zwolle worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het Waldorf Astoria Amsterdam. Sidney Schutte, voormalig Chef-kok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en heeft als Executive Chef de dagelijkse leiding. Het hotel huisvest onder andere gastronomisch restaurant Librije’s Zusje Amsterdam. Geralda Joziasse is F&B manager in Waldorf Astoria Amsterdam en Ruben Schuuring restaurantmanager. Beiden zijn ook afkomstig van De Librije.
Gasten treffen in Waldorf Astoria Amsterdam de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge aan en kunnen in de voormalige bankkluis The Vault terecht voor een cocktail. De originele Rococo Maurer Room is voor private dining.

 

 

World of Guerlain

De exclusieve Spa in Waldorf Astoria Amsterdam is een bijzondere aanwinst voor spa- en wellnessliefhebbers in de Benelux. In de World of Guerlain kunnen hotelgasten en bezoekers zich onderdompelen in de legendarische luxe van Waldorf Astoria en zich overgeven aan een persoonlijke beautybehandeling die alle zintuigen streelt en voor volmaakt welbevinden zorgt. En dat alles op een van de mooiste locaties van de hoofdstad. De World of Guerlain is een plek om volledig tot rust te komen. De luxueuze Spa, met relaxing lounge en drie behandelkamers, is riant gelegen op de benedenverdieping, grenzend aan de fraaie binnentuin. Het stijlvolle interieur, in combinatie met subtiel toegepaste neutrale kleuren, verlenen de Spa een serene sfeer. De behandelingen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide en gekwalificeerde Guerlain-schoonheidsspecialistes. Alle behandelingen zijn gebaseerd op de befaamde Guerlain-massagetechniek, bekend sinds 1939, toen het merk het eerste ‘Institut de Beauté’ opende in Parijs.

Spabezoekers kunnen tevens gebruikmaken van andere exclusieve faciliteiten, waaronder sauna, stoomcabine, een verwarmd binnenzwembad en heerlijke ontspanningsruimte, met uitzicht over de tuin.

Comments are closed.