Curaçao klaar voor oranjeseizoen

Hoewel wij nog aan het bijkomen zijn van alle festiviteiten tijdens Koningsdag, maakt Curaçao zich vandaag op voor hun eerste Koningsdag op 30 april. Het hele eiland kleurt oranje: van (strand)feesten en vrijmarkten tot spelletjes en clownacts voor de kleintjes. En dit is slechts het begin van het oranjeseizoen. Voor iedereen die het Nederlands elftal op normale tijdstippen in actie wil zien, maar niet naar Brazilië afreist, biedt Curaçao het betere alternatief. In echte oranjesfeer met mooi-weer-garantie het WK beleven.

Links: Op het Gomezplein in Curaçao wordt hard gewerkt aan een levensgrote 3D afbeelding van het koninklijke paar. Op 30 april wordt het finale resultaat onthuld. Rechts: Oranjegevoel tijdens koninklijke bezoek eind vorig jaar.

Links: Op het Gomezplein in Curaçao wordt hard gewerkt aan een levensgrote 3D afbeelding van het koninklijke paar. Op 30 april wordt het finale resultaat onthuld. Rechts: Oranjegevoel tijdens koninklijke bezoek eind vorig jaar.

Oranje in de Cariben

‘Thuis met een tropische twist’, op Curaçao waan je je een beetje in Nederland met het historische centrum, de Nederlandse cultuur en taal. Tijdens en rondom het WK organiseren hotels en attracties op Curaçao allerlei oranjeactiviteiten om ervoor te zorgen dat Nederlandse reizigers zich thuis voelen, ondanks de afstand. Zo kan er op het Landhuis Chobolobo geen Blue Curaçao, maar echte Curaçaose oranjelikeur geproefd worden. Bij Sunscape Resort aan het Sea Aquarium Beach kunnen de wedstrijden op grote schermen gekeken worden, terwijl Papagayo Beach Club na iedere wedstrijd een oranje Afterparty met DJ’s organiseert. Hotels en autoverhuurbedrijven bieden speciale oranjepakketten als je tijdens het WK op het eiland overnacht of een auto huurt. En er valt nog meer te verwachten.

 

 

WK wedstrijden overdag kijken

Het tijdsverschil met de speelsteden in Brazilië betreft maximaal één uur, wat betekent dat je alle wedstrijden gewoon overdag kunt zien. Dit gekoppeld aan het onmisbare ‘oranjegevoel’ op het eiland en de tropische zon, maakt Curaçao de perfecte uitvalsbasis voor het WK in Brazilië deze zomer.

Net zoals in Nederland, zijn de wedstrijden op het hele eiland op groot scherm te zien. Alleen hier duik je na de wedstrijd meteen voor een frisse duik in zee. Een perfect alternatief voor het drukke Brazilië en bovendien een stuk goedkoper,

aldus Edward Suares, Director Curaçao Tourist Board Europe.

Comments are closed.