Pharos Reizen van ANWB wint Tradeprijs Vlaanderen 2014

Wie van Rotterdam naar Amsterdam reed in maart, kon er niet naast kijken: een grote draaiende reclamemast met een lekker scherp geprijsd arrangement naar Vlaanderen van Pharos Reizen van ANWB. Het was – letterlijk en figuurlijk – een voorbeeld van een knap staaltje marketing uit de communicatiecampagne van Toerisme Vlaanderen & Brussel en Weekendjeweg.nl, de Jong Intra Vakanties, Pharos Reizen van ANWB, Thomas Cook/Vrij Uit en Sunair Vakanties.

V.l.n.r.  Ingrid Bokma (Toerisme Vlaanderen & Brussel) , Boudewijn Kloes (Pharos Reizen van ANWB) , Dirk Mertens (Toerisme Vlaanderen & Brussel) , Joke Nivelle (Toerisme Vlaanderen & Brussel).

V.l.n.r. Ingrid Bokma (Toerisme Vlaanderen & Brussel) , Boudewijn Kloes (Pharos Reizen van ANWB) , Dirk Mertens (Toerisme Vlaanderen & Brussel) , Joke Nivelle (Toerisme Vlaanderen & Brussel).

Voor het derde jaar op rij werkten deze vijf operators en Toerisme Vlaanderen & Brussel een gezamenlijke campagne uit om de culinaire troeven van Vlaanderen extra in de kijker te zetten, onder de noemer ‘Lekker naar Vlaanderen’. Allerlei interne en externe kanalen werden ingezet door alle betrokken partijen, vooral online, maar bijv. ook in radiospots op 100% NL, lezersaanbiedingen in print en dus ook langs de snelweg.

Alle touroperators evalueerden de campagne positief, het aantal boekingen in het afgelopen voorjaar nam opnieuw toe. De Nederlandse consument raakt ook steeds meer vertrouwd met het beeld en de boodschap van de campagne. Ook het weer en de aantrekkende economie speelde in ons voordeel. Er werd dan ook unaniem beslist deze unieke samenwerking voort te zetten en de campagne weer door te trekken in het najaar. Om de operators te bedanken voor hun inzet en de mooie resultaten werd op het succes van de campagne geklonken tijdens een smakelijke lunch in Den Haag, waarop ook de jaarlijkse Tradeprijs Vlaanderen uitgereikt werd.
 

 

Pharos Reizen van ANWB wint Tradeprijs Vlaanderen 2014

Het voorbije jaar werden een heleboel effectieve en efficiënte joint promoties opgezet met diverse Nederlandse operators, die alle tot doel hadden extra omzet te genereren op verschillende bestemmingen in Vlaanderen. In de beoordeling van de jury gaven de geleverde inspanningen in de voorjaarscampagne ‘Lekker naar Vlaanderen’ uiteindelijk de doorslag, waarbij Pharos Reizen van ANWB zich nog extra wist te onderscheiden. Naast de officiële oorkonde en de eer, ontving Pharos Reizen van ANWB ook een incentive voor een toekomstige joint promotion met Toerisme Vlaanderen & Brussel, net als alle andere aanwezige operators.

Comments are closed.