‘Big Five’ meest unieke safari’s van Kenia

Dé bestemming van Afrika voor safari’s is Kenia. Het Oost-Afrikaanse land is wat betreft landschappen en wildlife heel divers, wat uitnodigt tot avontuur en adembenemende ontdekkingen. Dit kan voor iedereen verschillend zijn, dankzij een breed aanbod aan unieke safari’s waarbij je de auto achter je kunt laten. Uiteenlopend van ballonsafari´s tot aan een wandelsafari, in Kenia zijn vele prachtige safari´s mogelijk.

Ballonvlucht over de Masai

Ballonvlucht over de Masai

Uitkijken over Kenia

Een unieke kans om het Masai Mara Nationale Park vanuit een heel ander perspectief zien. Met een ballonsafari is het mogelijk om de ongestoorde wildlife in hun dagelijkse bestaan te observeren. Tijdens dit uur vliegen is ook de zeldzame zwarte neushoorn, die tijdens normale safari’s niet te zien is, mogelijk te spotten. Dankzij speciaal ontworpen gasbranders die weinig geluid maken is deze safari ook milieuvriendelijk.

Prikkel de zintuigen

In het Laikipia district in Noord-Kenia is het dankzij een kameelsafari ook mogelijk om aan de auto te ontsnappen. Routes die al eeuwenlang gebruikt worden door de inwoners van het land bepalen de safari. Gidsen die van kinds af aan de omgeving kennen, begeleiden de safari en delen hun kennis van de omgeving en dieren. Simpele en comfortabele tenten staan aan het eind van de dag klaar voor de safariliefhebbers.
 

 

Keniaanse ‘melting pot’

Kenia staat niet alleen bekend vanwege de natuur, maar ook vanwege de cultuur. Door de geschiedenis heen heeft onder andere Europa invloed gehad op de cultuur van het land en geeft daarmee de mogelijkheid tot een echte cultuursafari. Ervaar de fusie van de originele, inheemse cultuur met de westelijke invloeden: vermengt met elkaar tot één unieke, Keniaanse cultuur. Binnen deze cultuur zijn er wel genoeg verschillen, gezien 70% van de gehele bevolking bestaat uit de grootste stammen met ieder eigen gewoonten en rituelen. Leer meer over bijvoorbeeld de Masai of de Samburu, die allebei van elkaar verschillen, maar allebei ook typisch Keniaans zijn.

Race van je leven

Ook sport en beweging hebben een plaats in de safarimogelijkheden. Het jaarlijkse sportieve evenement ‘Running in the Wild’ bestaat 14 jaar en wordt gehouden in Lewa Downs, privé ranch en neushoorn behoudgebied. Deze ervaring doet misschien niet direct denken aan een safari, maar zonder fysieke grenzen tussen jou en het wild en de natuur is dit een goed alternatief voor de actieve toerist. Met als doel om geld op te halen voor bijvoorbeeld natuurbehoud, helpt dit evenement met allerlei ontwikkelingen. Voor de veiligheid hoef je niet te vrezen, ervaren rangers van de Keniaanse Wildlife Service zorgen er voor dat gevaarlijke dieren niet in de buurt komen.

kenia-safari-sunset

Persoonlijk en rustig

Een rustigere manier om een route persoonlijk mee te maken is een wandelsafari, die er in alle soorten en maten zijn. Ook kinderen van boven de vier jaar kunnen mee, een bepaalde mate van fitheid is dus niet nodig, want de safari’s worden op maat gemaakt. Kamelen zijn aanwezig tijdens de safari om bagage mee te nemen en kunnen eventueel ook bereden worden. Mooie en afgelegen gebieden in het noorden zijn volledig geïsoleerd van de moderne wereld. Wandelen door de woestijn, kamperen in het wild en slapen onder de sterren: beleef Afrika, onveranderd door tijd, van heel dichtbij.

Comments are closed.