Betaal lokaal in Canada en de USA bij Alamo.nl

Naast de mogelijkheid om de autohuur per factuur, IDEAL, PayPal of credit card te voldoen, biedt Alamo.nl ook de optie om een zogenaamde ‘unpaid’ boeking te maken. Hierbij betaalt de klant ter plaatse bij het ophalen van de auto in de lokale munteenheid en kan op deze manier profiteren van koersvoordeel. Na Amerika is dit sinds 1 april ook mogelijk in Canada. Daarnaast biedt Alamo nu de mogelijkheid om met alle typen huurauto’s in beide richtingen de grens tussen Canada en de USA te passeren.

alamo-canada-usa-car

Prijsvoordeel

Lokaal betalen levert de klant meerdere voordelen op. Zo hoeft men niet al maanden van te voren de huurprijs geheel of gedeeltelijk te voldoen. Dit biedt tevens zekerheid want op deze manier loopt de huurder niet het risico geld kwijt te zijn aan niet geleverde diensten. Daarnaast calculeren veel autohuurders die tarieven in euro’s aanbieden een marge in voor de wisselkoers. Bij betaling ter plaatse in de lokale munteenheid ondervindt men hier geen nadeel van.

Van Canada naar Amerika per huurauto

Alamo.nl krijgt veel vragen over de mogelijkheid om met een huurauto de grens tussen Canada en Amerika te passeren. Kaoutar de Vries, reserveringsmedewerker van Alamo.nl:

Voorheen was dit alleen toegestaan met een fullsize huurauto, maar sinds dit jaar mag de klant met alle modellen de grens vanuit beide landen oversteken

Hier zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient men de auto op te halen en weer in te leveren bij een locatie in de nabijheid van de grens. Een auto huren in Vancouver en inleveren in Seattle is geen probleem. Wil men echter van Vancouver naar bijvoorbeeld Dallas, dan zal er eerst een tussenstop in Seattle gemaakt moeten worden om de auto om te ruilen. Tevens dient men rekening te houden met zogenaamde drop-off kosten. Overigens is het niet nodig om vooraf een ESTA toestemming aan te vragen wanneer reizigers over land vanuit Canada de USA binnen komen. Wel moet men een formulier bij de grens invullen. Tip van Alamo.nl is om bij een gecombineerde rondreis door Amerika en Canada de auto bijvoorbeeld in Seattle in Amerika op te halen in plaats van in Vancouver, aangezien dit goedkoper is.
 

 

Grootste autoverhuurder

Enterprise Holdings, de grootste autoverhuurder in Noord-Amerika, is eigenaar van Alamo, Enterprise en National. In Noord-Amerika beschikt Enterprise Holdings over een vloot van meer dan 1 miljoen auto’s die verdeeld zijn over bijna 700 verhuurlocaties. Op alamo.nl vindt men meer informatie over de verhuurlocaties, autotypes en tarieven.

Comments are closed.