Cruisend genieten van de Noorse natuur

Je vakantie beginnen met het adembenemende uitzicht op de 107 kilometer lange Oslofjord? Niet alleen het verblijf in Noorwegen, maar ook de heen- en terugreis zijn onvergetelijk door met Color Line te cruisen tussen het Duitse Kiel en Oslo of Deense Hirtshals en de Noorse havens Kristiansand of Larvik. Cruisen is niet voor niets een van de populairste vakantietrends: je reist comfortabel van A naar B en geniet onderweg van mooie uitzichten. Laat deze zomer een cruiseschip het startpunt zijn voor een rondreis door Noorwegen of een stedentrip Oslo.

de-haven-in-oslo-noorwegen

Cruisen als start van je rondreis

De overtocht Kiel – Oslo duurt 20 uur en heeft diverse opties voor de hutten: voor 1 tot 5 personen, een buitenhut met uitzicht op zee of een binnenhut. Veel vakantiegangers nemen hun auto, camper of caravan mee en trekken na de overtocht verder Noorwegen in. Noorwegen is bij uitstek het land om te doorkruisen met je auto vanwege het uitgestrekte landschap en de ongerepte natuur. Het reizen gaat in Noorwegen langzamer dan in Nederland. Door de hoogteverschillen onderweg en de kleine overtochten met diverse pontjes ligt de gemiddelde snelheid op 50 km per uur. Al vanaf €279,- p.p. boek je een pakket Kiel – Oslo met Color Line voor twee personen, een auto en overnachting in hut.

Stedentrippen en cruisen

Oslo ligt tussen de Oslofjord en de bossen en biedt een unieke combinatie van stadsleven en natuur. Wandelen in het bos, zonnen aan de fjorden of genieten van een concert. Met Color Line kun je een of enkele nachten Oslo combineren met een minicruise. Zo ervaar je naast het stedentrippen de cruisesfeer waarbij je vaart door een van ’s werelds mooiste zeeroutes: de 107 kilometer lange Oslofjord. Een vierdaagse stedentrip is boekbaar vanaf €159,- p.p. inclusief een hotelovernachting met ontbijt in Oslo en overtocht met een cruiseschip van Color Line.
 

 

Ook vertrek vanuit Denemarken met SuperSpeed

Liever afvaren vanaf Denemarken? Via de autosnelweg rijd je naar het Deense Hirtshals, vanuit daar vaar je in drie uur en 15 minuten naar de Zuid-Noorse stad Kristiansand. De overtocht is vanuit Hirtshals ook mogelijk naar Larvik, dit duurt drie uur en 45 minuten. Het SuperSpeed schip heeft aan boord naast een bistro en buffet ook het grootste pizzarestaurant van Europa met 500 zitplaatsen. De overtocht is te boeken vanaf vanaf €69,- voor twee personen en een auto.

Comments are closed.