Chefkok Landal Coldenhove winnaar kookwedstrijd Diabetes Fonds

Chefkok Tim Bosch van Landal GreenParks heeft de Chefs’ Challenge gewonnen; een kookwedstrijd georganiseerd door het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken. De chefkok wist van alle inzendingen het gezondste én lekkerste hoofd- en nagerecht te maken, beide gerechten komen op de menukaart van Landal te staan.

Chefkok Tim Bosch van Landal GreenParks heeft de Chefs’ Challenge gewonnen

Chefkok Tim Bosch van Landal GreenParks heeft de Chefs’ Challenge gewonnen

Eerder deze maand daagden het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken de chefkoks van de Landal parken in Nederland uit om mee te doen aan deze Chefs’ Challenge. Volgens het Diabetes Fonds is gezonde voeding voor iedereen belangrijk, of je nu wel of geen diabetes hebt. Adjunct-directeur Diabetes Fonds en jurylid Dries Hettinga:

Met een gezonde keuze op de menukaart kunnen parken met een groot bereik als Landal GreenParks het verschil maken en daarmee gasten stimuleren om gezonde gerechten te kiezen. Daar gaat het ons om.

Creatief met groenten

De chefkok van Landal Coldenhove verraste de jury met zijn hoofdgerecht van ‘op de huid gebakken makreelfilet met couscous van bloemkool en koriander olie’. Als nagerecht koos hij voor in ‘groene thee met citrus gepocheerde peer met een panna cotta van vanille yoghurt’. De jury roemde zijn creatieve gebruik van verschillende groente en ‘vette’ vis. Het nagerecht was aantrekkelijk en lekker zonder dat er veel suikers aan toegevoegd waren.
 

 

Menukaart

Ron Stevens, corporate executive chef van Landal en jurylid:

Onze koks koken bij voorkeur gevarieerde en gezonde gerechten met verse producten. Tim Bosch is de winnaar, maar het was een close finish met de chefs van Miggelenberg en Hoog Vaals. We hebben al eerder op een groot aantal parken glutenvrije gerechten, duurzame vis en streekgerechten aan de menukaart toegevoegd. Deze gezonde hoofd- en nagerechten passen goed op de menukaart van Landal en zijn een mooie aanvulling voor onze gasten.

VariatieChef van het Jaar

De winnaar werd deze week bekendgemaakt na een battle van de 3 finalisten. Ter plekke moesten ze voor de jury de gerechten bereiden en laten proeven. De jury van de Chefs’ Challenge bestond uit Ron Stevens (corporate executive chef Landal GreenParks), Dries Hettinga (adjunct-directeur Diabetes Fonds), Joris Heijnen (directeur, Stichting Variatie in de Keuken) en Sara van Grootel (diëtist bij Vie in Den Haag). Een compilatie van deze battle was afgelopen vrijdag te zien in Koffietijd op RTL 4. Vanaf juni staan de winnende gerechten op de nieuwe menukaart bij een groot aantal Landal parken. De winnaar van de challenge wint bovendien een ticket voor deelname aan de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar 2014’ die alweer voor het 4de jaar op rij wordt georganiseerd door stichting Variatie in de Keuken.

Comments are closed.