Kampeerders kiezen massaal voor de voorjaarsvakanties

De zon lacht weer, de natuur bloeit en de dagen worden langer. Het kampeerseizoen is begonnen en de eerste grote uittrek van 2014 staat voor de deur. Tijdens de voorjaarsvakanties zoeken kampeertoeristen weer massaal de camping op. Bij Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in georganiseerde campingvakanties, is het niet anders. De cijfers geven een aantal opvallende trends weer in het boekingsgedrag van de voorjaarskampeerder.

meivakantie

De voorjaarsvakanties vallen niet in alle landen samen. In Nederland is de meivakantie een geliefde kampeerperiode, terwijl in omliggende landen de Paasvakantie favoriet is. Ook de lange weekenden rondom Pasen, Hemelvaart en Pinksteren trekken traditiegetrouw veel kampeertoeristen. Het jaar 2014 belooft een mooi jaar te worden, want de boekingscijfers voorspellen veel goeds.

Kampeertrends voor korte en lange vakanties

Italië en Zuid-Frankrijk zijn voor de lange vakanties (minimaal 7 nachten) de meest geliefde kampeerbestemmingen in de voorjaarsvakanties. Voor de kortere kampeervakanties zijn bestemmingen dichtbij huis het meest in trek. Zo kiest de Nederlandse kampeerder opvallend veel voor een vakantie in eigen land, al mogen ook Luxemburg en de Eifel in Duitsland op veel belangstelling rekenen.

Nieuwe trend: kamperen bij de stad

Daarnaast signaleert Vacansoleil een nieuwe trend: kamperen bij de grote stad. Steeds meer vakantiegangers combineren hun kampeervakantie met een citytrip. Campings in de directe omgeving van bekende Europese steden verwelkomen steeds meer voorjaarsboekingen. De afwisseling tussen stad en camping (cultuur vs natuur, bedrijvigheid vs rust, bezienswaardigheden vs ontspanning) blijkt een geliefd criterium. De camping vormt bovendien een betaalbaar alternatief voor de dure stadshotels. Dankzij de goed ontwikkelde infrastructuur kunnen toeristen bij veel steden hun auto op de camping laten staan. Bij Vacansoleil worden met name campings bij Barcelona, Parijs, Rome en Praag goed geboekt.
 

 

Volop voordeel en aanbiedingen

Het aangename weer en de relatieve rust op de campings in vergelijking met het hoogseizoen zijn belangrijke boekingsmotieven voor de voorjaarsvakantie. Daarnaast geven de bijzonder aantrekkelijke tarieven een stevige boost aan deze kampeerperiode. Veel kampeerders kiezen voor het voordeel van gratis nachten en hoge kortingen in het voorjaarsseizoen.

Comments are closed.