Panda’s met Pasen in Pairi Daiza

Sinds kort zijn Reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui in Pairi Daiza neergestreken. Een unicum: Pairi Daiza is de enige dierentuin in de Benelux waar u Reuzenpanda’s kunt zien! De dierentuin bevindt zich in Brugelette, zo’n 40 minuten rijden van Brussel. Op vrijdag 11 april is dit bijzondere park met drie Diamond Themepark Awards en een speciale prijs bekroond. De dierentuin is onder andere verkozen tot “Mooiste Park van België” in 2014. Kortom, een bijzondere bezoektip voor Pasen dichtbij huis: Panda’s kijken in Pairi Daiza!

Panda©PairiDaiza

Bijzondere dierentuin

Pairi Daiza betekent ‘omsloten tuin’ en is niet zomaar een dierentuin. Het park is aangelegd op een domein van een voormalige abdij waarvan de ruïnes nog steeds aanwezig zijn. De dieren leven in prachtig ingerichte tuinen die op hun plaats van herkomst geïnspireerd zijn en vormen een belevenis op zichzelf. Speciaal voor de Panda’s is er een nieuwe habitat aangelegd: de Chinese tuin. Deze tuin wordt beschouwd als één van de mooiste Klassieke Chinese tuinen ter wereld, buiten China. Chinese ambachtslieden hebben er een Chinese tempel gebouwd. Het publiek wordt langs een bamboebos met rotspartijen geleid waarin de Panda’s spelen en hun dagelijkse portie bamboe eten. De dieren voelen zich op hun gemak in hun nieuwe habitat. Het Pandavrouwtje Hao Hao is een echte ster en poseert bevallig voor elke foto.
 

 

Prijzen

Live vanuit Plopsaland, waar de ceremonie plaatsvindt van de Diamond Themepark Awards (de “Oscars” van de attractieparken en dierentuinen). Met grote vreugde kunnen wij jullie vertellen dat Pairi Daiza 4 belangrijke prijzen gewonnen heeft, terwijl het park genomineerd was in drie categorieën.
De gewonnen awards zijn:
– Het mooiste park van België (dit in alle categorieën: attractieparken en dierentuinen
– De beste dierentuin van België (ex-aequo met Planckendael)
– De mooiste habitat voor dieren voor de “Terre des Origines”
– De stichter van Pairi Daiza, Eric Domb, werd eveneens bekroond met een spotlight award voor de groei van de “Jardin des Mondes” en om erin te slagen twee reuzenpanda’s naar het hart van Europa te halen voor een periode van 15 jaar.

Comments are closed.