’s Werelds top 5 romantische shortbreaks

Zin om er binnenkort met je partner tussen uit te gaan? Hotelprijsvergelijksite Hotels combined helpt een handje mee en stelt een top 5 samen van de meest romantische shortbreaks. Van een luxe airstream caravan op het Hollandse Texel tot honeymoonsuite op Santa Lucia. Lees hier de top 5 romantische bestemmingen ter wereld.

La Maison Favart Parijs

La Maison Favart Parijs

1. Santorini

Op het Griekse eiland Santorini vind je een van de mooiste zonsondergangen ter wereld. De witte huisjes, met hier en daar een diepblauw kapelletje en de turquoise zee, kleuren prachtig oranje als de zon in de zee wegzakt. Ruil je dagelijkse routine in voor een wandeling langs indrukwekkende kliffen en knusse winkeltjes of breng een bezoek aan de vulkanische hete bronnen. Het vijfsterren Honeymoon Petra Villas biedt een panorama-uitzicht over de Egeïsche zee. Negen kamers zijn gebouwd in de vulkanische berg, de overige zeventien accommodaties zijn op de berg zelf gebouwd. Honeymoon Petra Villas ligt in Imerovigli, op tien kilometer van het vliegveld en op twee kilometer van Fira, de hoofdstad van het eiland.

2. Parijs

Niet voor niets noemt men Parijs de stad van de liefde. Het is de perfecte plek om een lange wandeling langs de Seine te maken, een slotje op te hangen op Pont l’Archevêché of te dineren in een van de romantische restaurants. Op slechts tien minuten loopafstand van Galeries Lafayette en Le Palace, ligt het stijlvolle La Maison Favart. Dit hotel biedt 37 zowel klassieke als modieuze kamers. Waan je in het Parijs van de 18e eeuw, maar met de luxe van nu.

3. Istanbul

Istanbul heeft alles wat een stel nodig heeft voor een romantische citybreak. Ontdek nieuwe geuren en kleuren tijdens een wandeling over de kruidenmarkt, drink een kopje Turkse thee met de locals of maak een cruise over de Bosporus. Kom tot rust in Hotel Gezi Istanbul, waar je kunt genieten van een sauna, Turks stoombad en spa. Het hotel is gevestigd in Beyoglu en biedt 67 sfeervolle kamers, een privétuin en uitzicht op de Bosporus. Het vijfsterrenhotel ligt op steenworp afstand van het Taksim-plein en wordt omgeven door diverse cafés en restaurants.
 

 

4. St. Lucia

Het Caribische eiland St. Lucia staat bekend om haar witte stranden en prachtige baaitjes. Beklim de twee iconische vulkanen en stop onderweg bij een van de zwavelbronnen of de warme modderpoelen. Net buiten het stadje Soufriere ligt Ladera Resort Soufriere. Dit luxe vijfsterrenhotel beschikt over negen villa’s en 23 kamers, allen voorzien van een eigen zwembad en een hemelbed, gemaakt van gepolijst tropisch hardhout. Het resort ligt aan de Caribische Zee en wordt omringd door de vulkanische Piton Mountains.

5. Texel

Je kunt de romantiek ook dichterbij opzoeken: op Texel in Nederland bijvoorbeeld! Waai samen uit tijdens een wandeling over het strand en de duinen. Midden op het waddeneiland, omringd door natuur, ligt Camp Silver. Overnachten kan in een van de acht design Airstream-caravans die opvallen door hun futuristische binnen- én buitenkant. Een accommodatie heeft een privésauna. In het paviljoen kun je binnen aan de koffietafels of buiten op de veranda een hapje eten, internetten en relaxen. Daarnaast is het mogelijk om fietsen te huren.

Comments are closed.