De muziekreizen brochure 2014 nr. 2 is uit!

De nieuwe Hannick Reizen brochure biedt maar liefst 22 nieuwe opera- en concertreizen naar 17 verschillende landen. Van barokmuziek in Tsjechië tot grote orkestwerken tijdens het Lucerne Festival in Zwitserland en van de gehele ringcyclus van Wagner in Bulgarije tot het West Cork kamerfestival in Ierland.

hannick-reizen

De mooiste zomerfestivals 2014

De zomer, wanneer de theaters sluiten voor de zomerstop, is dé periode voor muziekfestivals. De concentratie van de zomerreizen ligt dan ook op befaamde festivals. Hannick Reizen biedt festivalreizen aan naar o.a. het Glyndebourne Festival, het Puccini Festival in Toscane, het Drottningholm Operafestival in Zweden, de Salzburger Festspiele, het Verona Operafestival en het Festival Oude Muziek in Innsbruck.

Last Night of the Proms 2014

Bij Hannick Reizen kan men The Last Night of the Proms op een speciale manier beleven. Naast een orkestconcert in de Royal Albert Hall volgt men op de slotavond van het Engelse culturele seizoen, zaterdag 13 september 2014, The Last Night of the Proms in Hyde Park in Londen. Het concert in Hyde Park heeft bekende artiesten en presentatoren en aan het eind van het concert is er een live verbinding met de Royal Albert Hall via het grote scherm. Men doet ‘as the locals do’: picknickmand mee en genieten.

Drs. Leo den Oudsten – Leipzig-reis is zijn 250ste reis!

De Hannick-muziekreizen onderscheiden zich van andere groepsreizen door reisleiders, die allemaal muziekkenner of musicoloog zijn. Operakenner en musicoloog Leo den Oudsten houdt zich al ruim 40 jaar bezig met de opera. Hij studeerde in 1998 af aan de Rijksuniversiteit Utrecht met opera als onderwerp. Naast operalezingen, -inleidingen en -cursussen, o.a. bij HOVO Brabant, begeleidt hij al 19 jaar opera- en concertreizen voor Hannick Reizen. De reis naar Leipzig met vertrek op 17 april is zijn 250ste reis. Een mijlpaal voor de organisatie om even bij stil te staan. “Vakkundig, erg leerzaam en enthousiast verteld”, is de meest gehoorde reactie van klanten over zijn muziektoelichtingen.
 

 

Steeds meer reizen op maat

Steeds meer individuele muziekliefhebbers laten hun reis geheel op maat samenstellen, een muziekreis die optimaal aansluit op de persoonlijke behoefte. Bij Hannick ligt het percentage maatwerk op 86% van alle individuele reizen. Voor de individueel ingestelde reizigers, die vaak samen met vrienden of familie op reis gaan, biedt Hannick Reizen dit seizoen reizen naar Verona, Milaan, Boedapest, Glyndebourne, Edinburgh, Sint Petersburg en veel maatwerk bestemmingen.

Hannick Reizen Muziekdag 2014 – zondag 25 oktober

De traditionele Hannick Reizen Muziekdag vindt dit jaar op zaterdag 25 oktober plaats in het huistheater van Opera Zuid in Maastricht, waarbij directeur Miranda van Kralingen de bezoekers zal welkom heten. Tijdens deze dag is men als Hannick-gast getuige van een repetitie met de volledige zangerscast van de operette Die Fledermaus van Johann Strauss, een uitvoering die enkele weken later in première gaat.

Comments are closed.