Geurbeleving en vioolmuziek in het Zuiderzeemuseum

Van Goede Vrijdag tot en met tweede Paasdag biedt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn bezoekers een geurbeleving vol bloemen en verschillende muziekoptredens. Met dank aan Keukenhof is de kapel gevuld met de meest geurende soorten ter wereld zoals hyacinten, peppermint narcissen en lelies. Op Goede Vrijdag treedt violiste Kim Spierenburg, bekend van De Wereld Draait Door, op in deze kleurrijke en heerlijk ruikende omgeving. Daarnaast trakteert het museum gezinnen met (klein)kinderen op extra veel paasplezier in het buitenmuseum: ga op zoek naar chocolade paaseitjes en beschilder een paaskuikentje of paasklompje.

zuiderzeemuseum-pasen

De bloemen zijn door Keukenhof vanuit onder andere Europa en Zuid-Amerika ingevlogen om de bezoekers van het Zuiderzeemuseum bloemengeuren te laten ruiken die je niet meer tegenkomt bij de bloemist. Kinderen gaan naast het knutselen ook op paasspeurtocht langs alle hoeken en gaten van het buitenmuseum. Zodra de opdrachten goed zijn volbracht, krijgen de speurders een verrassing.

Prachtig vioolspel

Kim Spierenburg treedt op vrijdag 18 april twee keer op in de kapel: van 14.00 tot 14.15 uur en van 15.00 tot 15.15 uur. Zij vertelt met prachtig vioolspel in geuren en kleuren haar indrukwekkende verhaal. De muziek helpt haar om te gaan met een auto-immuunsysteemziekte, die het haar belet om lang te staan. Ook op eerste en tweede paasdag kunnen bezoekers genieten van klassieke muziek. Zo treedt onder andere de bekende gitarist Johannes Möller op tweede paasdag op.
 

 

Ruik de tijd

Het buitenmuseum staat met het thema Ruik de tijd dit jaar in het teken van geuren van vroeger en nu. Ons reukzintuig is ons meest emotionele en krachtige zintuig. Veel geuren herinneren ons aan het verleden. Sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd: voor één moment waan je je weer in je jeugd. Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger, de zilte lucht van de Zuiderzee, een brandend petroleumstel en vers gepelde garnalen. Het Geurstation van Atelier Ted Noten, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geurexperts van Annindriya, prikkelt de neuzen van jong en oud. Ga je neus achterna, ervaar de verschillende geurherinneringen door de generaties heen en ontdek de lekkerste én de smerigste geuren.

Comments are closed.