VVV Zuid-Limburg toegelaten als lid Necstour

VVV Zuid-Limburg is deze week in Barcelona – als eerste regio van Nederland – officieel toegelaten tot Necstour, Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism. Hier verzorgde Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg, een presentatie over de regio Limburg in het bijzijn van Necstour-leden. “Het lidmaatschap sluit prima aan bij onze ambitie om ons meer op het Europese toneel te profileren. Wij zijn als Limburg een belangrijke Europese regio en moeten daarom ook op het hoogste niveau onze rol pakken.” aldus Niewierra.

logo-vvv-zuid-limburg

Necstour

VVV Zuid-Limburg is lid namens de regio Limburg. Nesctour is een leidende organisatie in Europa waarvan 28 grote toeristische regio’s lid zijn, zoals bijvoorbeeld Toscane, Algarve, Provence-Côte d’Azur, Egeïsche Zee en Catalonië. Ook zijn er 36 (inter)nationale toeristische publiek/private organisaties partner, zoals enkele belangrijke toeristische universiteiten in Europa.

De toelating levert VVV Zuid-Limburg met name meer kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Daarnaast kan de VVV via Nesctour gemakkelijker toegang krijgen tot Europese subsidies. Tot slot is Nesctour ook een adviesorgaan voor de Europese Commissie. VVV Zuid-Limburg kan via Nesctour aldus direct regionale vraagstukken onder de aandacht van de Europese politiek brengen.
 

 
Naar aanleiding van de vergadering in Barcelona wordt bijvoorbeeld om actie verzocht van de Europese Commissie tegen de snel groeiende macht van Online Travel Agents (OTA’s) zoals booking.com, die hoteliers opzadelen met extreme commissiepercentages. Daarnaast wordt op korte termijn via Nesctour bij de Europese Commissie aandacht gevraagd voor het gevaar van horizonvervuiling door windmolens in toeristische gebieden.

Comments are closed.