Open Water Kano Marathon in onbekend Dalsland

De jaarlijkse Open Water Kano Marathonrace wordt op vier sprankelende gletsjermeren in de nog vrij onontdekte Zweedse streek Dalsland gehouden. Je kanoot 55 km tussen weelderige en oude bossen. Je kunt aan de echte wedstrijd meedoen, maar wil je het in je eigen tijd doen, geen enkel probleem. Je kunt er een tot drie dagen over doen en daarna beschik jij over een bewijs dat je hebt deelgenomen.

catch of the day

Proviand mee in de kano

In een kano op de grote meren kun je je geluk niet op bij zoveel schoonheid; rimpelloos water, een strak blauwe lucht en stilte. Tijdens de merentocht drink je uit het meer, stook je je eigen fikkie, pluk je volop bessen en eet je je meegenomen knäckebröd. Na een dag peddelen op een meer als uit een sprookje kies je voor een camping of strijk je neer in een herenhuis. Maar, eerst nuttig je de lokale specialiteit.

Gerookte bever

De restaurants in Dalsland bieden menu’s waarbij de hoofdschotel voornamelijk uit zeevruchten bestaat of je kiest de vis uit de inlandse meren, allemaal zorgvuldig bereid. Er zijn volop klasse restaurants in Dalsand, Zweden.

Bijvoorbeeld: Falkholts Gestgifveri bevindt zich in het centrum van het prachtige Dalsland, in een decor dat even uniek is als zijn eten. Dit prachtige gele huis verleid je met een aantal gerechten die vooral bestaan uit natuurlijke impulsen. Wild, inlandse vis en champignons zijn de voornaamste smaken in de keuken. Waarom probeer je niet de specialiteit van Dalsland, gerookte bever? Falkholts Gestgifveri ligt tussen Bengtsfors en Dals-Ed.

 

 

Landhuis of tipitent

In het ​​prachtige herenhuis in Baldernäs, gelegen op een schiereiland, kom je tot rust en kun je de volgende ochtend beginnen met een lekker ontbijt. Ben je meer van het avontuurlijke type, kies dan voor Vammervikens camping en huur een houten stuga of zet je tent op. Of wil je wel eens op een rendierhuid slapen? In een tipitent ben je dicht bij de natuur en kun je ervaren hoe de oorspronkelijke bevolking van Zweden woonde.

Comments are closed.