Koningsdag 2014 in Rotterdam

Rotterdam bruist van de festivals en evenementen tijdens de allereerste Koningsdag. Van succesvolle publiekstrekkers als de Nacht van Oranje tot nieuwkomers als Koningsnacht Rotterdam: het aanbod biedt voor ieder wat wils. Ook niet te missen zijn de vele vrijmarkten, de jaarlijkse kermis in het stadscentrum, en de kleinere festivals in verschillende wijken van de stad.

> De Erasmusbrug in Rotterdam[/caption]

Een selectie van Koningsactiviteiten in Rotterdam

Nacht van Oranje – 25 april

Traditiegetrouw vindt aan de vooravond van Koningsdag het succesvolle meezing-feest Nacht van Oranje plaats in Ahoy Rotterdam. Het publiek kan vier uur lang meezingen met de grootste Nederlandstalige hits van bekende artiesten uit Nederland, zoals René Froger, Jan Smit, Wolter Kroes en vele anderen.

Koningsnacht Rotterdam – 25 april

Een nieuw evenement in de Cruise Terminal in Rotterdam op de allereerste Koningsnacht. Met uitzicht over de Maas kan er tot in de vroege uurtjes worden gedanst. De line up bestaat onder andere uit Shermanology, Vato Gonzalez & MC Tjen, Billy the Kit en Gregor Salto.

Oranjebitter – 25 en 26 april

Festival Oranjebitter pakt dit jaar uit met hiphop sensatie De La Soul. De zesde editie aan de Rotterdamse Parklaan duurt twee dagen. Volgens traditie blijft de line-up van het dagprogramma geheim. Tijdens Koningsnacht staan er optredens van Vive la Fête, The Kik en De Jeugd van Tegenwoordig op het programma.

Mega Oranje Feest Stadhuisplein – 26 april

Leve de koning! Eén groot oranje gekkenhuis, zaterdag 26 april op het leukste plein van Rotterdam. De allereerste Koningsdag wordt nergens zó uitbundig gevierd als op het Stadhuisplein in Rotterdam.

S’Oranje Festival – 26 april

S’Oranje Festival is dit jaar te vinden op een locatie die twee keer zo groot is: Plein 1940. Het festival pakt hiermee groots uit met twee podia, een foodcourt en de Hippiemarkt. Line-up: Sunnery James & Ryan Marciano, Benny Rodrigues, The Flexican ft Mc Sef en vele anderen. De tweede stage wordt gehost door Sean Sebastion, Phatt en DJ Irwan.

Koningsdag festival – 26 april

Aan de voet van de Erasmusbrug vindt dit jaar het Koningsdag festival plaats. Op het Willemsplein draaien Makam, Tom Trago, Cleavage, Homework en een mystery guest.

 

 

Kingsday@HotelNewYork! – 26 april

Een nieuw dance event op het terras van Hotel New York. DJ’s Viccc, Promiss, Ardy Beesemer, ThunderPussy & D.D. King draaien een laagdrempelig en breed repertoire: jazz, disco, rock, lounge en swingende beats van toen en nu.

Koningskermis – 19 april – 7 mei

Ook dit jaar kunnen bezoekers weer naar de Koningskermis aan de Schiehaven. Het Lloyd Multiplein is gevuld met meer dan zestig attracties, van kermiscafé tot schietsalon en van poffertjeskraam tot grijpkranen.

Vrijmarkt – 26 april

Slenteren over de vrijmarkt kan op verschillende plek in de stad. De grootste vrijmarkt is in het centrum te vinden, onder andere op De Meent, Coolsingel, Aert van Nesstraat en Westersingel. De kindervrijmarkten vinden plaats op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. In verschillende wijken zijn ook festiviteiten gepland, zoals bijvoorbeeld op het Deliplein in Katendrecht en in het Rozenburgpark in Kralingen.

Kijk voor een uitgebreid overzicht over Koningsdag in Rotterdam op de website.

Comments are closed.