‘Groene HotSpots’ geplaatst in Zuid-Limburg

Van maart t/m 30 april 2013 kon iedere Zuid-Limburg liefhebber deelnemen aan de wedstrijd ‘Groene HotSpots’. Onder deze noemer kon iedereen, middels het inzenden van een foto en motivatie, aangeven welke plek in Zuid-Limburg het mooist en/of meest bijzonder is. Van alle inzendingen werden tien ‘Groene HotSpots’ uitgekozen. Op deze tien plekken in Nederland staan nu informatieborden over de bijzonderheid van deze plek en de motivatie van de persoon die de ‘Groene HotSpot’ heeft ingezonden.

Limburg

Zuid-Limburg

Tien ‘Groene HotSpots’

De tien gekozen winnaars van de ‘Groene HotSpots’ ontvangen een persoonlijk informatiebord op de aangewezen plek in Zuid-Limburg, Nederland. Op het informatiebord wordt naast informatie over het landschap en de planten en dieren die daarin leven, ook de motivatie van de deelnemer geplaatst. Winnaars worden hierdoor vereeuwigd bij hun eigen mooiste en bijzonderste plekje in Zuid-Limburg. De tien plekken die de titel ‘Groene HotSpot’ hebben gekregen zijn:

 • 1. Winthagen, door dhr. P. Crombach
 • 2. Noordal Bergenhuizen, door mw. E. Huls
 • 3. Coulissen landschap Gulpen-Wittem / Eys, door dhr. M. Hertog
 • 4. Cottessen, door dhr. P. Franssen
 • 5. Ravensbosch, door dhr. H. van Spanje
 • 6. Maasvallei Meers, door dhr. J. Janssen
 • 7. Bergseheide (Geulhem), door mw. I. Emonds
 • 8. Eijsden (Maas zicht), door mw. N. Spierts
 • 9. Brunssummerheide, door mw. N. Didden-Latte
 • 10. Sweikhuizen, door mw. T. Briels
 • Bezoek de Groene Hotspots

  De exacte locatie van de ‘Groene HotSpot’ vindt u op de website.
  Bezoek nu alle ‘Groene HotSpots’ en ontdek zelf waarom deze plekken volgens de tien winnaars zo bijzonder zijn.

   

   

  Recreëren rondom ‘Groene HotSpots’

  Vanuit elke ‘Groene HotSpot’ zijn meerdere recreatieve mogelijkheden, zoals wandelroutes, bezienswaardigheden en horeca. Wilt u meer informatie over de ‘Groene HotSpots’ en wat u er allemaal kunt beleven en ontdekken, ga dan naar de website. Naast algemene informatie kunt u ook direct gratis wandelroutes en informatiebrochures downloaden.

  Comments are closed.