Steeds meer nieuwe campings in Servië

Servië profileert zich steeds meer als aantrekkelijke bestemming voor kampeerders. Het land heeft een nog ongerepte natuur, talrijke wandel- en fietsmogelijkheden en verschillende culturele bezienswaardigheden en leent zich dan ook prima voor een kampeervakantie. De afgelopen tijd hebben weer verschillende nieuwe campings in Servië hun deuren geopend.

camping-servie

Camping Fruska Gora

Eco camping Fruska Gora is afgelopen zomer geopend en is de eerste echte eco camping van Servië. De camping ligt in het hart van Nationaal Park Fruska Gora en biedt plaatsen voor 30 tenten en 10 caravans en campers. De camping vormt een prima uitvalsbasis voor prachtige wandel- en fietstochten in de omgeving. De camping ligt vlakbij Sremski Karlovci, een pittoresk stadje in barokstijl dat vooral bekend staat om haar talrijke wijnkelders. Verder herbergt de Fruska Gora een 15-tal middeleeuwse kloostertjes, verscholen in een mooie bosrijke omgeving.

Camping Zasavica

Camping Zasavica ligt in het gelijknamige natuurreservaat en biedt plaats aan 42 caravans en tenten. Deze camping is ideaal voor natuurliefhebbers. Het natuurreservaat Zasavica biedt een grote diversiteit aan flora en fauna en kan te voet of per boot verkend worden. De camping ligt vlakbij de stad Sremska Mitrovica, een van oorsprong Romeinse nederzetting (Sirmium) waar men nog talrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd kan bezichtigen waaronder de opgraving van een keizerlijk paleis. Camping Zasavica staat in de top 100 van campings in Europa.

Camping Zlatibor

Camping Zlatibor ligt in het westen van Servië en wordt dit voorjaar officiëel geopend. De camping biedt 50 standplaatsen in een bosrijke omgeving. Het westen van Servië is een van de meest aantrekkelijke toeristische regio’s van het land. In de directe nabijheid van de camping bevinden zich verschillende toeristische attracties zoals de beroemde Uvac Canyon, Nationaal Park Tara en natuurpark Mokra Gora met de historische stoomtrein Sargan Eight. Ook bevinden zich een aantal culturele hoogtepunten in het gebied zoals het openluchtmuseum Sirogojno, en het houten filmdorp ‘Drvengrad’ (Küstendorf) van filmregisseur Emir Kusturica.

18-tal minicampings

Ïn het westen van Servië is de afgelopen jaren tevens een netwerk ontwikkeld van een 18-tal minicampings. Dit zijn veelal kleinschalige campings in pittoreske plattelandsdorpjes, waar men de echte Servische gastvrijheid kan ervaren. Vaak sluiten deze mini-campings aan bij bestaande plattelandsaccommodaties waar ook kamers gehuurd kunnen worden. West-Servië beschikt sinds afgelopen jaar tevens over een volledig bewegwijzerd netwerk van fietsroutes, waarmee de meeste campings aangefietst kunnen worden. Andere nieuwe campings in Servië zijn: camping Palic, vlakbij Subotica in het noorden, en camping Strand in Bogojevo aan de Donau in het noordwesten. Recent is tevens een inventarisatie uitgevoerd van de 10 beste plaatsen voor mogelijke nieuwe campings. Het aantal campings zal de komende jaren dan ook nog verder uitgebreid worden.

Comments are closed.