Japan Airlines, British Airways en Finnair starten ‘joint business’ op vluchten tussen Europa en Japan

Vanaf 1 april a.s. starten Japan Airlines en oneworld alliantiepartners British Airways en Finnair een ‘joint business’ tussen Europa en Japan. De drie luchtvaartmaatschappijen delen omzet en werken samen op gebied van planning en prijsstelling voor vluchten tussen Europa en Japan. Klanten van de drie luchtvaartmaatschappijen genieten meer flexibele reismogelijkheden en een aantrekkelijk tariefaanbod.

finnair-helsinki-airport-campagne

Vluchten al te boeken

Afgelopen oktober kreeg Japan Airlines goedkeuring van Japanse toezichthouders om Finnair op te nemen in de ‘joint business’ die in 2012 is opgezet met British Airways. Sinds februari 2014 verkopen de drie maatschappijen al vluchten, op geselecteerde routes en tegen gezamenlijke tarieven, die opereren vanaf 1 april a.s.

Bundeling van krachten

De ‘joint business’ opent het netwerk tussen Japan en Europa van de drie deelnemende luchtvaartmaatschappijen en helpt de aanwezigheid in deze belangrijke groeimarkt te vergroten. Ook versterkt de samenwerking de concurrentiepositie ten opzichte van andere wereldwijde allianties.

Klantvoordelen

De ‘joint business’ brengt de volgende klantvoordelen:
De mogelijkheid om vluchten van de drie aanbieders te mixen en matchen en zo te komen tot de handigste routes en beste prijzen. Online check-in en reserveringmogelijkheden via alle deelnemende aanbieders, ongeacht met welke airline gevlogen wordt. Grotere connectiviteit bij alle luchtvaartmaatschappijen in geval van storing/ vertraging.
 

 

Dagelijks naar Tokio

Finnair vliegt dagelijks van Helsinki naar Tokio en in de zomer ook op Osaka en Nagoya. Op die manier verbindt de maatschappij Japan met meer dan 50 bestemmingen in Europa. Japan Airlines vliegt ook dagelijks van Tokio naar Helsinki, Frankfurt, Parijs en Londen. Vanaf 9 april a.s. vliegt British Airways dagelijks van Londen naar Narita Airport en Haneda Airport in Tokio.

Pekka Vauramo, CEO Finnair:

Vanaf het moment dat de autoriteiten akkoord gaven op onze toetreding tot de ‘joint business’, hebben we samen met onze partners hard gewerkt aan een goed georganiseerde en functionerende samenwerking. Gezamenlijk zijn wij de op een na grootste aanbieder van vluchtverkeer tussen Europa en Japan. We bieden daarmee een uiterst competitieve klantpropositie in deze belangrijke markt.

Yoshihari Ueki, President Japan Airlines:

De start van deze ‘joint business’ met drie maatschappijen tussen Europa en Japan is één van de grootste mijlpalen in ons managementplan. De intensieve samenwerking met onze oneworld partners British Airways en Finnair zorgt voor een meer naadloze en consistente dienstverlening en meer reisopties voor onze klanten.

Keith Williams, Executive Chairman British Airways

Finnair’s toetreding tot de ‘joint business’ tussen British Airways and Japan Airlines opent een nieuwe wereld van mogelijkheden voor klanten die reizen tussen Europa en Japan. Met een uitgebreid scala aan routes, speciale tarieven en grotere voordelen voor frequent flyers, is er nog nooit een betere tijd geweest om eem reis te plannen tussen oost en west.

Comments are closed.