Qatar Airways wint Network Development Award tijdens de Brussels Airport Aviation Awards

Qatar Airways heeft tijdens de Brussels Airport Aviation Awards de Network Development Award in de wacht gesleept. Brussels Airport beloont de 5-sterrenmaatschappij voor het verhoogde aantal vluchten vanuit Brussel tot een dagelijkse vlucht en als zijnde de eerste luchtvaartmaatschappij die lijnvluchten met de Boeing 787 Dreamliner vanuit de Belgische hoofdstad aanbiedt. Eric Didier, Country Manager France/Benelux van Qatar Airways, heeft de prijs in ontvangst genomen tijdens de ceremonie in Brussel op 20 maart.

qatar

De Brussels Airport Aviation Awards worden uitgereikt aan luchtvaartmaatschappijen en partners die zich onderscheiden op het gebied van punctualiteit, efficiëntie, milieu, veiligheid, en netwerk- en routeontwikkeling. Voor de Network Development Award komen luchtvaartmaatschappijen in aanmerking die zich onderscheiden door nieuwe routes te openen en groei in het aantal passagiers of cargo-activiteiten te registreren.

Verhogen van het aantal vluchten

In februari 2013 verhoogde Qatar Airways het aantal vluchten tussen Brussel en Doha tot een dagelijkse vlucht – met naargelang de dag van de week zowel ochtend- als middagvluchten – hetgeen passagiers toegang biedt tot 18 nieuwe bestemmingen vanaf de Belgische hoofdstad (12 extra bestemmingen in het Indisch sub continent, 5 in Afrika en 1 in de Indische Oceaan).

Uitbreiden van het netwerk

In december 2013 heeft Qatar Airways haar Boeing 787 Dreamliner netwerk uitgebreid met de introductie van het toestel op de route tussen Brussels Airport en Doha International Airport. Hiermee was zij de eerste luchtvaartmaatschappij die regelmatig 787 lijnvluchten vanuit Brussel aanbood.

We zijn bijzonder trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen. De award is een bekroning van ons streven om reizigers uit de Benelux en daarbuiten van dienst te zijn door hen snelle aansluitingen, een 5-sterrenservice en een nog uniekere reiservaring dankzij de Boeing 787 Dreamliner aan te bieden.

Verklaart Guy Ceunen, Commercial Manager Benelux van Qatar Airways.

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport verklaart:

De introductie van de dagelijkse Qatar Airways vluchten in het begin van het jaar en de Boeing 787 Dreamliner in december, maken van Qatar Airways een hoeksteen in de groei van Brussels Airport als een poort naar de wereld.

Qatar Airways kende in slechts 17 jaar tijd een uiterst snelle groei en heeft momenteel bestellingen uitstaan met een totaalwaarde van 50 miljard dollar voor meer dan 280 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij vliegt op dit ogenblik met een vloot van 129 vliegtuigen naar 136 belangrijke zaken- en vrijetijdsbestemmingen over de hele wereld.

De komende weken en maanden zal het netwerk verder worden uitgebreid met 6 nieuwe bestemmingen waaronder Philadelphia, Verenigde Staten (2 april 2014), Larnaca, Cyprus (29 april 2014), de luchthaven Sabiha Gokcen in Istanbul, Turkije (22 mei 2014), Edinburgh, Verenigd Koninkrijk (28 mei 2014), Miami, Verenigde Staten (10 juni 2014), Haneda (18 juini 2014) en Dallas, Verenigde Staten (1 juli 2014).

Comments are closed.