Tweede editie Zuid-Afrika Media Awards groot succes!

De 2e editie van de Zuid-Afrika Media Awards voor de 4 beste publicaties en producties over Zuid-Afrika zijn 20 maart uitgereikt in Amsterdam. De drukbezochte uitreiking werd bijgewoond door de Zuid-Afrikaanse Minister van Toerisme, Minister van Schalkwyk, en Mr. Thulani Nzima, CEO van South African Tourism. Uit ruim 50 aanmeldingen werden vier gelukkige winnaars gekozen in de categorieën print, online, fotografie en de nieuwe categorie TV productie. Naast de erkenning voor hun werk, door middel van een speciaal in Zuid-Afrika ontworpen award, winnen zij een reischeque naar Zuid-Afrika.

De uitreiking

De uitreiking van de Zuid-Afrika Media Awards

Verrassende inzendingen

De vakjury was blij verrast door de diversiteit van de inzendingen en had een fikse taak aan het beoordelen van alle 50 publicaties en producties. De gehanteerde criteria waren simpel: de publicatie moet je zin geven om naar Zuid-Afrika te reizen, een originele of verrassende invalshoek bevatten, informatief en van hoog niveau zijn.

De winnaars

Winnaar categorie online

Corno van den Berg met zijn Kaapstad publicaties op het online platform van IFly Magazine.

Een prachtige online productie die op een laagdrempelige manier je doet verlangen naar het daar zijn.

Aldus online jurylid Marthijn Tabak. Marthijn is communicatie manager bij Zoover. Hij is verantwoordelijk voor de identiteit en image van deze populaire website.

Winnaar categorie fotografie

Raymond Rutting met zijn fotoreportage voor National Geographic Traveler in het artikel Het geheim van Zuid-Afrika.

Bij reisfotografie is het de kunst om de sfeer van het moment en de locatie weer te geven en dat is absoluut niet makkelijk, maar Raymond Rutting is daar erg goed in geslaagd. Daarnaast zijn de foto’s vanuit technisch en compositie oogpunt van een zeer hoog niveau.

Aldus fotografie jurylid Michel Boeijen. Michel is eigenaar van Travel4Professionals and Suriname Kayak Adventures.

Winnaar categorie print

Jurriaan Teulings met het artikel Bright City in Winq magazine.

Het is een levendige stadsvertelling, een inhoudelijk sterk essay én een reisverhaal in één. Een verhaal met een ongelofelijke informatie dichtheid en je als lezer echt aan het denken zet. En dan ook nog zo soepel geschreven, dat maakt het echt een meesterlijk stuk.

Aldus Jurylid print Anne Wesseling. Anne is een getalenteerd schrijfster en blogger voor onder andere Reizen Magazine, Algemeen Dagblad en Happinez.

Winnaar categorie TV productie

Herco van Houdt met de televisie productie Freek in Het Wild.

In de mini-documentairereeks ‘Freek in het Wild’ word je letterlijk meegenomen. Dichterbij kun je niet komen. Het genre natuurdocumentaire wordt door Freek in een nieuw en zeer aantrekkelijk jasje gestoken.

Aldus TV productie jurylid Jan Müller. Jan is CEO van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
 

 

De uitreiking

Gastvrouw Rebecca Bijker zorgde voor een sfeervol verloop van de middag. Na de uitreiking werd een informele borrel met Zuid-Afrikaans tintje gehouden, inclusief een sfeervolle muzikale bijdrage van zangeres Nonhle Beryl.

De Zuid-afrikaanse middag met een sfeervolle muzikale bijdrage van zangeres Nonhle Beryl.

De Zuid-afrikaanse middag met een sfeervolle muzikale bijdrage van zangeres Nonhle Beryl.

Minister van Schalkwyk, Zuid-Afrikaanse Minister van Toerisme

De awards staan voor journalistieke excellentie in de categorieën: print, online, TV en fotografie. De samenwerking tussen SAT en Nederlandse media is door dit evenement weer naar een hoger niveau getild. We hopen de 47% van de repeaters via de media te bereiken en te inspireren om Zuid-Afrika verder te ontdekken.

Bangu Masisi, Country manager South African Tourism Nederland

South African Tourism is enorm trots dat de SAT Media Awards een jaarlijks terugkerend evenement is geworden. De nieuwe TV productie categorie laat zien dat de relaties met de media steeds sterker worden. SAT wil de jury bedanken voor hun inzet, tijd en vakkennis bij het kiezen van de vier winnaars. Bovenal zijn we trots op de komst van de Minister van Toerisme, Mr. Martinus van Schalkwyk en Mr. Thulani Nzima, CEO van South African Tourism. De SAT Media Awards willen wij verder laten ontwikkelen als jaarlijks evenement. Wij hopen hiermee Zuid-Afrika op de kaart te blijven zetten als topbestemming voor zowel media als consument.

Comments are closed.