Twee nieuwe schepen verwacht in 2017 en 2019

Zojuist tekende de Mediterrane cruise rederij MSC Cruises een belangrijke intentieverklaring met STX France voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen, met een optie op nog twee schepen voor de toekomst. De huidige vloot van MSC Cruises bestaat uit twaalf schepen, allen gebouwd in de Saint-Nazaire werf. De intentieverklaring werd ondertekend in Parijs in het bijzijn van Gianluigi Aponte (President MSC Group), Laurent Castaing (General Manager STX France) en Pierre Moscovici (Minister van Economie en Financiën, Frankrijk). Pierfrancesco Vago en Gianni Onorato, respectievelijk Executive Chairman en CEO MSC Cruises waren ook aanwezig bij de ceremonie.

gehele-jaar-cruises-in-de-cariben-msc-cruises

Nieuwe generatie

De nieuwe schepen hebben speciaal ingerichte hutten voor families en uitgebreidere MSC Yacht Club faciliteiten. De private club – te vinden op het prestigieuze voordek- krijgt een solarium, een privé lounge, een restaurant en duplex suites. Het nieuwe prototype is het resultaat van een lang ontwikkelingsproces dat de nieuwe generatie schepen schoner, efficiënter en ultra high-tech maakt. Daarnaast wordt extra gelet op energie-efficiëntie en vermindering van de CO2 uitstoot volgens de laatste regels binnen de internationale wetgeving. De bouw van de schepen wordt gestart in het voorjaar van 2015 en naar verwachting worden ze opgeleverd in 2017 en 2019. De nieuwe aanwinsten van MSC Cruises zijn 315 meter lang en 43 meter breed en wegen 167.600 ton. De schepen krijgen 2.250 hutten voor gasten en bijna 820 crew hutten. In totaal is er plaats voor 5.700 reizigers en 1.536 man crew.
 

 

Grootste cruiseschip

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises:

Groei en ontwikkeling zijn altijd karakteristieke kenmerken van MSC Cruises geweest, al sinds het prille begin in de cruise industrie. De lancering van dit prototype en de bouw van de twee nieuwe schepen bevestigen onze commitment voor groei en ontwikkeling in de toekomst. MSC Cruises breidt haar capaciteit uit met 31%; het aanbod aan boord wordt verrijkt en we verbreden onze horizon door te voldoen aan de wereldwijde groeiende vraag in iedere regio.

Gianni Onorato, CEO MSC Cruises, licht toe:

Het nieuwe prototype wordt het grootste cruiseschip ooit gebouwd door een Europese rederij en daarbij het meest veelzijdig en flexibel. De schepen kunnen aanleggen in vrijwel alle havens en bestemmingen ter wereld en bezitten buitengewone faciliteiten voor de perfecte keuze op zee, zowel in de zomer als in de winter. De twee nieuwe schepen herbevestigen de toewijding van MSC Cruises aan excellente dinermogelijkheden, on-board entertainment met nieuwe panoramische ruimtes, een groter theater en een spectaculair amusementspark, gecombineerd met een outdoor aqua park en een twee-deks “inside promenade.

Comments are closed.