Turkish Airlines ontvangt eerste vliegtuig uitgerust met keuken van lokale Turkse fabrikant TCI

Turkish Cabin Interiors (TCI) is het eerste Turkse bedrijf dat gecertificeerde producten ontwerpt en produceert voor de luchtvaartindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking tussen Turkish Airlines, Turkish Airlines Technic Inc en Turkish Aerospace Industries (TAI). Gisteren heeft TCI zijn debuut gemaakt door een volledig in Turkije geproduceerde keuken te plaatsen in een Boeing 737-800 Next- Generation toestel.

Presentatie van de keuken door Turkish Cabin Interiors.

Presentatie van de keuken door Turkish Cabin Interiors.

Mijlpaal voor Turkije

Het debuut werd gevierd in de VIP Loods van Turkish Airlines Technic Inc. De luchtvaartmaatschappij voegt later dit jaar nog negen vliegtuigen uitgerust met een TCI keuken toe aan de vloot. TCI is het eerste Turkse bedrijf dat producten voor de luchtvaart ontwerpt, vervaardigt en certificeert. Het bedrijf is ontstaan door een samenwerking tussen Turkish Airlines, Turkish Aerospace Industries en Turkish Technic. Kort na de oprichting assisteerde Boeing met de ontwikkeling van het vliegtuiginterieur. TCI vergroot met deze mijlpaal de mogelijkheden voor de ontwikkeling van luchtvaart in Turkije.

Lovende woorden

Hamdi Topçu, bestuursvoorzitter van Turkish Airlines, onderstreept het feit dat hiermee Turkish Airlines zijn positie in de luchtvaart uitbreidt:

Dit is een jaar waarin we de nadruk leggen op het verder bouwen van onze infrastructuur. Omdat we de kwaliteit van service blijven verbeteren en onze aanwezigheid in de wereldwijde luchtvaartindustrie blijft uitbreiden, geven we hoge prioriteit aan de uitbreiding en verdere ontwikkeling van de Turkse luchtvaartindustrie. Door de oprichting van TCI nemen we een nog actievere rol in de Turkse luchtvaartindustrie. Vandaag markeren we de levering van het eerste toestel uitgerust met een keuken ontworpen door TCI, een installatie vervaardigd in Turkije, dat voldoet aan alle internationale normen. Deze Boeing 737-800 Next-Generation is de eerste van tien vliegtuigen die dit jaar worden geleverd en we zien uit naar het moment dat het merk TCI populair wordt in de luchtvaartindustrie.

Deze mijlpaal laat de groeiende samenwerking tussen Boeing en de Turkse luchtvaartindustrie zien. Om in slechts drie korte jaren een keuken te ontwerpen, fabriceren en certificeren, zegt veel over de kwaliteit van hun mensen en hun product.

Aldus Bernard J. Dunn, President van Boeing Turkije en Noord- Afrika.

Vertrouwen, visie en teamspirit zijn kernwoorden voor deze samenwerking tussen Boeing, Turkish Airlines, Turkish Technic, TAI en TCI. Ik denk dat we met deze wederzijdse inspanning toonaangevend zijn als producent van technologie en innovatie.

Zegt Ahmet Çağrı Özer, General Manager of TCI Cabin Interior Inc.

Onderscheidend in efficiëntie, interieur en comfort

De vliegtuigkeukens bieden naast opslag en eenvoudige bediening de mogelijkheid om te onderscheiden in efficiëntie, interieur en comfort. Het hebben van een interieurleverancier zorgt voor meer keuze en flexibiliteit en verhoogt de capaciteit om aan de groeiende vraag naar vliegtuigen te voldoen.

Comments are closed.