Stoere bergtoppen – Seven Summits Stubai

Het Stubaital is 35 kilometer lang en een van de mooiste en indrukwekkendste gebieden van Tirol. Dit gebied heeft meer dan 100 bergtoppen boven de 3.000 meter en 80 gletsjergebieden. Zeven van de meest opvallende, markantste en indrukwekkendste bergtoppen vormen samen de Seven Summits Stubai. Een fantastische uitdaging voor bergsporters.

Bergtoppen-Tirol

Het begrip Seven Summits ontleent zich aan de zeven hoogste toppen van de zeven continenten op aarde. Echter, het hoeft niet altijd de gevaarlijkste, moeilijkste en hoogste bergtop te zijn die voor een onvergetelijke bergervaring zorgt! Ook kleinere, meer toegankelijke bergen kunnen dit geluksgevoel geven – en daar zijn er in Stubai genoeg van! Deze zeven bijzondere bergtoppen vertellen een verhaal en maken het landschap van Tirol compleet. De Seven Summits Stubai verschillen in hoogte, ligging, geschiedenis en karakter.

Majestueuze bergtoppen in het voorste Stubaital

Vanaf een afstand kan de Serles al worden gezien. Het ligt boven het Inndal en bewaakt de ingang van het Stubaital. Goethe noemde deze berg “het hoogaltaar” van Tirol. Er gaat ook een mythe over de Serles. Deze vertelt het verhaal van een hebzuchtige koning en zijn twee zoons. Vanwege hun zelfzuchtigheid zijn zij omgetoverd tot steen. Dit zou de driedelige structuur van de berg verklaren.

Verder in de vallei ligt het Hohe Burgstall, dat deel uitmaakt van de ruige en imposante Kalkkögel. Ondanks dat de Hohe Burgstall het makkelijkst te beklimmen is, heeft het wel het mooiste uitzicht. Er wordt beweerd dat de Hohe Burgstall de eerste Europese berg is die Sir Edmund Hillary heeft beklommen.

Toppen van Tirol

In Neustift staan aan dezelfde bergkam de Elfer en de Habicht. De lokale bewoners hebben de berg destijds de Elfer genoemd, omdat in de zomer de zon precies om elf uur op de top van de berg schijnt. De Habicht maakt het meeste indruk omdat deze gigant van 3.000 meter dichtbij het dorp ligt.

 

 

De op vier na hoogste bergtop is makkelijk te beklimmen

Van een afstand domineren de toppen van de Wilde Freiger en Zuckerhütls het gezichtsveld van de bezoekers van Stubai. Echter, voordat men zich durft te wagen aan deze twee bergen, moet men eerst langs de Rinnenspitze. De op vier na hoogste top van de Seven Summits Stubai is dan ook de makkelijkste om te beklimmen. Zonder gletsjervelden of steile wanden wordt de top van de Rinnenspitze snel bereikt. Met als beloning een prachtig uitzicht. Op veel verschillende manieren kan de Wilde Freiger beklommen worden. Het uitzicht is even fantastisch als de weg naar boven.

Bergtoppen-Tirol

Verleidelijke hoogte

Hoe lief de naam van de hoogste berg van de Seven Summits Stubai ook klinkt, zo machtig is hij. De Zuckerhütl ontleent zijn naam aan de vrijwel permanente witte bergtop. Bij mooi weer kun je vanaf de top verschillende beroemde bergketens zien, waaronder de Zillertaler Alpen, Hohe Tauern en de Ötztaler Alpen. Hoewel in Noord-Tirol gelegen, is deze berg ook vanaf Zuid-Tirol te bereiken.

Op naar de top

Een aantal bergen kunnen makkelijk zonder gids beklommen worden, terwijl andere bergen juist vragen om extra begeleiding van een expert. Er zijn dan ook genoeg bevoegde gidsen. Wanneer de top is bereikt, krijgt de bergbeklimmer als beloning een stempel.

Comments are closed.