Beleef de prachtige pareltjes van Sittard-Geleen!

Vrijdag 14 maart werd de nieuwe beleefbrochure van de gemeente Sittard-Geleen officieel gepresenteerd. Waar anders kan dit plaatsvinden dan in de VVV Limburg Winkel te Sittard. Dé plek voor toeristen waar je toeristische informatie, fiets- en wandelroutes, evenemententickets, een breed assortiment aan typisch Limburgse streekproducten en cadeau-artikelen kunt vinden. Dit officiële moment vindt plaats vanaf 11.00 uur. De beleefbrochure is een uitvloeisel van het door de gemeente vastgestelde impulsplan 2013-2014 stadscentra Sittard en Geleen. Doelstelling van de brochure is om recreanten te stimuleren een bezoek te brengen aan de gemeente Sittard-Geleen en de inwoners van de gemeente te informeren en te activeren om via deze brochure de omgeving beter te leren kennen.

De uitreiking Beleef Sittard-Geleen

De uitreiking Beleef Sittard-Geleen

Deze (gratis) 80 pagina’s tellende brochure, in de bekende VVV huisstijl, bevat via een heldere thematisering een overzicht van alle bezienswaardigheden die de toerist/recreant niet mag missen in de gemeente Sittard-Geleen. Dit aangevuld met een ‘must do-hoofdstuk’, een gratis wandeling, prachtige foto’s en handige plattegronden van de regio maakt het een beleefbrochure waar iedere inwoner van de gemeente trots op mag zijn!

Brochure Sittard-Geleen

Middels deze beleefbrochure wordt de veelzijdigheid van Sittard-Geleen getoond. Overzichtelijk komende de volgende thema’s uitgebreid aan bod:

 • Alles kids
 • Shoppen: altijd geslaagd
 • Geniet van het goede leven
 • Het hele jaar evenementen
 • Kunst en cultuur voor iedereen
 • Veelzijdig overnachten
 • Kastelen en kloosters met een kleurrijk verleden
 • Imposante kerken
 • Malende molens
 • Toon Hermans, kind van Sittard
 • Volop actie
 • Terug naar de mijnen
 • Op avontuur in de natuur
 • Wandeling: van stadspark naar stadspark

 

 
Wie de moeite neemt om deze stad te ontdekken zal tot de conclusie komen dat er veel te genieten valt! De brochure biedt een goed beeld van de schoonheid van Sittard-Geleen. Voor de geïnteresseerden die dit gelijk willen ontdekken is er ook een wandelroute van Stadspark tot Stadspark ingevoegd. Elk hoofdstuk heeft aanvullend ook een extra Duits – en Engelstalige inleiding, zodat ook de gasten uit die landen zich meer dan welkom voelen in Sittard-Geleen.

Comments are closed.