Hotelprijzen in Nederland gedaald met 1% in 2013

De gemiddelde prijs per hotelovernachting in Nederland, betaald door reizigers van over de hele wereld, is met 1% licht gedaald in 2013. Dit blijkt uit de vandaag gepresenteerde Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. In Amsterdam betaalden reizigers het meest voor een hotelovernachting. Van de acht Nederlandse bestemmingen in de HPI kenden drie steden een prijsdaling, in de andere vijf steden gingen de hotelprijzen omhoog.

Hotelprijzen in Nederland

Nederland

In Nederland betaalden reizigers gemiddeld 120 euro voor een hotelovernachting in 2013. Dit is een lichte daling van 1% ten opzichte van 2012. Amsterdam bleef de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting, namelijk 135 euro, na een stijging van 2% ten opzichte van 2012. Op plaats twee en drie volgen Maastricht (113 euro) en Den Haag (104 euro).

 

 

Amsterdam

2013 was een bewogen jaar voor Amsterdam, met een aantal belangrijke evenementen zoals het vierhonderdjarig bestaan van de grachtengordel, de heropening van het Rijksmuseum in april en de finale van de UEFA Europa League in mei. Ook de inhuldiging van koning Willem-Alexander plaatste Nederland en Amsterdam internationaal in de schijnwerpers.

Rotterdam

In Rotterdam stegen de hotelprijzen het sterkst, met gemiddeld 4% naar 94 euro per overnachting. De Maasstad wordt internationaal geroemd om zijn indrukwekkende skyline en veelzijdige architectuur. Reisgids Rough Guides plaatste Rotterdam onlangs in de top tien must-see steden voor het komende jaar.

Wereldwijd is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting gestegen met 3% in 2013. Dit betekent dat de hotelprijzen nu vier opeenvolgende jaren van groei hebben gekend, na aanzienlijk te zijn gedaald tijdens financiële crisis van 2008/2009.

Comments are closed.