Turkish Airlines landt op Rotterdam Airport

Ooit begonnen met een vloot van vijf vliegtuigen is Turkish Airlines momenteel één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen met maar liefst vier sterren. De afgelopen  jaren sleepte Turkish Airlines diverse prijzen in de wacht voor onder andere, “Beste Airline Europe”, “Worlds Best Economy Class On-board catering” en de “Passenger Choice Award”.

Turkish Airlines vliegt al een aantal jaren op Schiphol, maar heeft gisteren haar eerste vlucht naar Rotterdam uitgevoerd. Dit maakt Rotterdam de 244e bestemming waar de luchtvaartmaatschappij op vliegt. Vanaf vandaag kun je 4 x per week vanaf Rotterdam naar Istanbul vliegen op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag.

Turkish Airlines

Zo vlieg je binnen 3 uur naar het dichtst bij de stad gelegen vliegveld, Ataturk Airport, en kun je nog dezelfde middag genieten van een kopje appelthee bij de Blauwe Moskee.

Maiden trip Turkish Airlines

De speciaal gereserveerde ruimte aan de landingsbaan staat vol met pers, reisagenten en mensen uit het Turkse zakenleven die de aankomst van de eerste vlucht bijwonen. Het kan niet Hollandser als ik buiten een draaiorgel hoor spelen en ik vier in klederdracht geklede mensen voorbij zie lopen met een mand vol tulpen.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, hangt zijn ketting om alvorens hij naar buiten loopt voor het eerste persmoment. Het is een drukte van jewelste en als we in de verte in de lucht twee grote koplampen zien opdoemen houdt iedereen zijn camera gereed. Er wordt luid geklapt zodra het vliegtuig voet aan de grond zet. Twee brandweerwagens staan tegenover elkaar klaar en brengen een heuse waterfontein tot stand als het vliegtuig er tussendoor passeert.

Ontvangst maiden vlucht Turkish Airlines

Ontvangst maiden vlucht Turkish Airlines

DSC_0322

Vlak voor ons draait het vliegtuig naar links en wordt snel de rode loper uitgerold. De helft van het vliegtuig is gevuld met hoogwaardigheidsbekleders en de rest zijn passagiers die het geluk hebben op de eerste vlucht te zitten.

Ontvangst

De CEO van Turkish Airlines, Temel Kotil, stapt als eerste uit het vliegtuig en begroet de burgemeester van Rotterdam om vervolgens samen een rood lint door te knippen. Op de achtergrond speelt het draaiorgel en iedereen die vervolgens uitstapt krijgt een mooie rode tulp. Merab en Hasan Mutlu vinden het een bijzondere ontvangst en leuk om eens mee te maken.
We hadden niet speciaal gereserveerd voor deze vlucht maar het kwam goed uit na onze vakantie bij familie verteld Hasan. Passagier Erdem had geen flauw idee wat er gebeurde en werd een beetje overrompeld door alle camera’s en liep snel verder.

DSC_0335

DSC_0351

DSC_0378

In de lounge is meneer Kotil aan het woord. Hij zegt met trots hoe blij hij is met de nieuwe vliegverbinding. Het glas wordt geheven en hij vertelt verder hoe hij hoopt dat de vliegverbinding binnen een aantal maanden kan worden uitgebreid naar dagelijkse vluchten.

DSC_0402

DSC_0433

Comments are closed.