Top 5 bezienswaardigheden in Mechelen

Mechelen is gelegen in de provincie Antwerpen in België. Het is weliswaar niet een stad waar men meteen aan zou denken voor het maken van een stedentrip in België, maar het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen. De stad heeft een historisch stadscentrum waar men veel katholieke kerken zal aantreffen. Ook vindt men er veel verschillende en interessante musea. Het stadscentrum is compact genoeg om in één of twee dagen alle highlights te bezichtigen. Hier een top 5 van de bezienswaardigheden van Mechelen:

hof-van-busleyden

1. Hof van Busleyden

Het Hof van Busleyden is een prachtig paleis wat dateert uit het begin van de 16e eeuw. Het behoorde eens tot de Hieronymus van Busleyden, die koos voor de nieuwe renaissancestijl. Gedurende de Eerste Wereldoorlog werd het paleis zwaar aangetast waardoor het later gerenoveerd diende te worden. Momenteel is het gebouw in gebruik als stadsmuseum.

2. Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek

Mechelen kent redelijk wat historische kerken om te aanschouwen, maar de Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek is wel heel bijzonder. De basiliek is gebouwd in barokstijl en dateert uit de 17e eeuw. Het interieur van de kerk bestaat uit prachtige bouwstukken waaronder de preekstoel.

onze-lieve-vrouw-van-hanswijkbasiliek

3. Grote Markt

De Grote Markt is het centrum van de binnenstad. De Sint-Romboutskathedraal domineert het centrum, je kunt hem vanaf elke plek zien. Aan de andere zijde van de markt bevindt zich het Stadhuis. De huizen rond de markt zijn in verschillende perioden gebouwd en in verschillende stijlen.

4. Vismarkt

De Vismarkt van Mechelen is dé plek om een terrasje te pakken. Men vindt hier onder andere knusse cafés en moderne eettentjes. Het uitzicht vanaf de glazen kubus van het Lamot Erfgoedcentrum is adembenemend! Ga lekker op een terrasje zitten en geniet van het uitzicht op de Dijle.
 

 

5. Groot en Klein Begijnhof

Het Groot en Klein Begijnhof, behorend tot het UNESCO-erfgoed, zijn gelegen in het noordwesten van Mechelen. Vroeger waren de begijnhoven woongemeenschappen voor vrouwen die hun religie graag wilden uitdragen door het bezit van eigen materiële spullen om zo zelf hun leven te kunnen onderhouden. De kleine huisjes in de smalle steegjes van de hoven hebben ieder een eigen verhaal. Maak een wandeling onder leiding van een stadsgids en kom erachter wat die verhalen zijn.

Wilt u zelf de bezienswaardigheden van Mechelen ontdekken? Huur een vakantiehuis in België om vandaar uit een bezoekje te brengen aan de prachtige bezienswaardigheden.

Comments are closed.