Turkish Airlines presenteert eigen ontwikkelde vliegtuigstoel

Turkish Seats Industries (TSI), een samenwerking van Turkish Airlines, Turkish Technic Inc. and Assan Hanil, maakt zijn debuut met een eerste lokaal geproduceerde vliegtuigstoel. De ontwikkeling hiervan begon al in 2011.

turkish-airlines-stoelen

Turkish Airlines heeft met het nieuwe samenwerkingsverband en initiatief een primeur in de luchtvaart van Turkije. De airline stelt ‘honderd procent eigen productie’ als doel voor 2023, en werkt om dat te bereiken samen in een vijf miljoen dollar kostend project om de nieuwe vliegtuigstoel te ontwerpen en produceren. Het B737-800 toestel van Turkish Airlines is het eerste toestel uitgerust met de nieuwe stoelen, en werd onthuld tijdens een presentatie op de Atatürk luchthaven te Istanboel. Aanwezig waren onder andere de minister van Financiën Mehmet Simsek en de voorzitter van de airline zelf, de heer Hamdi Topçu.

De basisvisie van TSI is om de beste oplossingen op het gebied van comfort, esthetiek, veiligheid en logistiek te leveren in deze industrie. Deze samenwerking heeft nu zijn eerste resultaat opgeleverd. Het is een grote eer om het eerste vliegtuig uitgerust met de nieuwe stoelen te presenteren.

Aldus de voorzitter.

 

 

Bestaande Boeing- en Airbustoestellen worden gerenoveerd, maar Turkish Airlines wil in de toekomst de voertuigen al vanaf het begin uitrusten met de stoelen. Na een aanvankelijke jaarproductie van 10.000 eenheden, wil de airline dit in tien jaar verhogen tot 50.000 en streeft ernaar om middels de samenwerking met TSI een productievoorsprong op concurrenten te krijgen.

Comments are closed.