Nieuwe Emirates bestemming: Hello Chicago

Emirates start vanaf 5 augustus 2014 een dagelijkse vlucht vanuit Dubai naar Chicago O’Hare International Airport, Terminal 5. De vlucht zal worden uitgevoerd door een Boeing 777-200LR, aangedreven door GE90 motoren.

the-chicago-skyline

Negende bestemming in VS

Chicago wordt de negende Emirates bestemming in de VS, volgend op de nieuwe route naar Boston, Massachusetts die op 10 maart dit jaar van start gaat. Vlucht EK 235 vertrekt om 9:45 uur vanaf Dubai International Airport en komt om 15.25 aan in Chicago. De terugvlucht, EK 236, vertrekt vanaf O’Hare om 20:35 uur en komt de volgende dag om 19:10 uur in Dubai aan.

Emirates services

Aan boord kunnen passagiers genieten van de bekende Emirates services, zoals een multiculturele crew, gourmet diner en het ice entertainment systeem dat is uitgerust met 1600 kanalen aan films, TV programma’s, muziek en podcasts. Het toestel beschikt over 8 First Class suites, 42 Business Class suites en 216 Economy Class stoelen.

 

 

Goederen vervoeren

Naast passagiers zal het toestel ook 17 ton goederen vervoeren om de handelsmogelijkheden tussen Dubai en Chicago verder te versterken. Emirates voert momenteel twee keer per week een cargo vlucht uit naar Chicago. In 2013 werd op deze route bijna 7400 ton goederen uit de stad getransporteerd en werd ruim 4200 ton de stad in vervoerd.

Comments are closed.