Dit voorjaar in Jordanië: Dead Sea Mud Festival en Marathon

Behalve de Dead Sea Marathon, vindt dit jaar op 2 mei de eerste editie van het Dead Sea Mud festival plaats in Jordanië. Het festival waar, zoals de naam al verraadt, modder centraal staat, volgt hiermee de trend van een groeiend aanbod in festivals. Waar hier het ene festival nog creatiever en excentrieker dan de ander tracht te zijn, heeft een evenement in Jordanië weinig opsmuk nodig. Het gebruik van haar natuurlijke bronnen blijkt genoeg tijdens het eerste Dead Sea Mud Festival en de Dead Sea Marathon.

runners

Modderfeest aan de Dode Zee

De afgelopen jaren lijken festivals als paddenstoelen uit de grond te schieten en komen ze in alle soorten en maten.Tijdens het Dead Sea Mud festival wordt gedacht aan jong en oud. De Dode Zee staat bekend om de heilzame werking van het zoute water en de modder en is geliefd als wellness bestemming. Op het grootste evenement van het seizoen worden zowel overdag als ’s avonds laat diverse activiteiten georganiseerd in en om de Dode Zee. Kinderen worden vermaakt met modderspelen en touwtrekwedstrijden, zodat ouders het festival zelf ook zorgeloos kunnen ervaren. Overdag zullen de activiteiten ontspannend beginnen, waarna het feest op het strand pas echt los barst. Tot ’s avonds laat kunnen de gasten genieten van muziek van livebands en heerlijke Jordaanse gerechten. Over het exacte programma wordt nog geheimzinnig gedaan, wel is bekend gemaakt dat er een poging tot een wereldrecord zal zijn. Houd de Facebookpagina in de gaten voor de details!

Rennen naar het laagste punt van de aarde

De Dead Sea Marathon vormt het tweede grote evenement dat deze lente in Jordanië plaatsvindt. Op 4 april zal de 21e editie van de loop in Amman starten en staat de hoofdstad op z’n kop. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn er behalve de normale marathon meer afstanden te lopen. De Ultra Dead Sea Marathon is maarliefst 50 kilometer en start in de stad. Ook kan er een kwart marathon of 10 kilometer worden afgelegd. De lopers van de kortere afstanden stromen in gedurende de route, zoals te zien is op de routekaart. De deelnemers finishen allemaal uiteindelijk op het laagst gemeten punt van de aarde, aan de Dode Zee. De finish is bij Amman Tourist Beach, waar behalve verfrissingen en goodiebags ook de medailles en prijzen worden uitgereikt.

dead-sea-mud-festival

Voor atleten in alle soorten en maten

Door de verschillende afstanden hebben, behalve de grootste atleten, ook de minder ervaren hardlopers de mogelijkheid mee te doen. De organisatie, Run Jordan, heeft zelfs maatregelen getroffen voor slechtzienden en rolstoelrijders. Door haar goede reputatie neemt het aantal deelnemers aan de Dead Sea Marathon dan ook ieder jaar toe, met vorig jaar meer dan 8500 starters. Zelfs voor kinderen is een speciale tocht georganiseerd, die al op 28 maart wordt gehouden. Wanneer de kinderen gefinisht zijn in het King Al Hussein Park, wordt Marathon Village officieel geopend en stromen de internationale atleten binnen.

 

 

Festiviteiten voor het goede doel

Hoewel er eigenlijk geen reden hoeft te zijn voor een evenement in een prachtige omgeving als die van de Dode Zee, zit er toch meer achter de festiviteiten. De opbrengsten van het Mud festival gaan namelijk naar de bouw van een extra vleugel aan het King Hussein Cancer Hospital. Ook Run Jordan zet zich in voor het goede doel en haalt geld op voor de Neurological Society, die zich inzet voor de zorg van neurologische patiënten. Daarnaast heeft het als doel een gezonde lifestyle te promoten en sporters vanuit het Midden-Oosten en de rest van de wereld samen te brengen. Met internationale atleten uit meer dan 60 landen, is de laatste doelstelling in ieder geval behaald.

Comments are closed.