De Nederlander wordt gelukkig van vakantie boeken

Geld maakt niet gelukkig, maar het boeken van een vakantie wel. Dat blijkt uit een onderzoek dat GfK heeft gehouden onder Nederlanders. Bijna de helft van de Nederlanders is gelukkig als zij een vakantie boeken.

strand-zon-zee-zand-palmbomen

Zowel mannen als vrouwen ervaren een geluksgevoel bij het boeken van een heerlijke reis. Maar staat een vakantiereis bij ruim 48% van de mannen op nummer één, met 46% laten vrouwen het kopen van modeartikelen toch nog even voor gaan. Ook huishoudens zonder kinderen twijfelen er niet aan om het boeken van een vakantie op nummer 1 in hun top 5 te zetten.

 

 

Dat reizen boeken en vakantie vieren gelukkig maakt, verbaast de reisbranche niets. Frank Oostdam, directeur reisbrancheorganisatie ANVR:
Je kunt merken dat het consumentenvertrouwen weer langzaam toeneemt, want in tegenstelling tot veel andere branches zien wij in de boekingen van de zomervakantie een positieve trend. Week na week zijn het nu vooral de zonnige vakantiebestemmingen Turkije en Griekenland die worden geboekt.

Comments are closed.