Vacansoleil Leisure Academy start samenwerking met ROC Nijmegen

Onlangs hebben Vacansoleil Camping Holidays en ROC Nijmegen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Op basis van deze overeenkomst verzorgen ROC Nijmegen en Vacansoleil – met ingang van schooljaar 2014-2015 – de Vacansoleil Leisure Academy met daarin Leisure & Hospitality Host en Leisure & Hospitality Executive. Het zijn opleidingen op niveau 3 en 4 in de beroepsopleidende leerweg (BOL) waarmee studenten worden opgeleid tot professional in de recreatiebranche.

vacansoleil-leisure-opleiding

Voordelen

ROC Nijmegen ziet het als een kans om samen met de internationaal marktleider van luxe campingvakanties in Europa, de Vacansoleil Leisure Academy te kunnen realiseren. Door de samenwerking met de reisorganisatie hebben studenten een ruimere keuze. Via deze opleiding krijgen ze toegang tot de grote kennis en ervaring van Vacansoleil in de recreatiebranche. Daarmee is een prachtige aansluiting van deze studies op de praktijk een feit. Stageplaatsen in binnen- en buitenland op één van de circa 430 topcampings zijn door de samenwerking gegarandeerd. Studenten die één van deze opleidingen met een diploma afsluiten, zijn klaar voor een baan in de recreatiebranche of kunnen doorstuderen.

Vacansoleil Leisure Academy

Jaarlijks verblijven ruim 20 miljoen Europeanen op een camping, zowel in binnen- als buitenland. Vacansoleil is de campingspecialist en heeft een aanbod van circa 430 topcampings in 16 Europese landen. Al 10 jaar levert de Leisure Academy in goede samenwerking met regionale opleidingscentra praktijkgerichte, veelzijdige MBO-opleidingen. Van 2003 tot 2013 hebben inmiddels meer dan 1000 studenten hun MBO-diploma behaald.

 

 

Groei

De afgelopen jaren is de recreatiebranche sterk gegroeid en is er behoefte aan goed opgeleide en enthousiaste medewerkers binnen de branche. De hele Europese toeristische recreatiebranche is door een jaarlijkse groei van 3% tot 4% een van de grotere werkgevers. Het toekomstperspectief voor goed opgeleide jongeren is daardoor uitstekend. Door deze behoefte in de recreatiebranche hebben een aantal ROC’s en Vacansoleil Camping Holidays de handen ineen geslagen.

Open dag

Donderdag 20 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur vindt een open dag plaats op ROC Nijmegen op de Campusbaan 6. Er zullen veel studenten en docenten aanwezig zijn om aankomende studenten een goed beeld te geven van de opleiding.

Bij de Vacansoleil Leisure Academy zijn vier ROC’s aangesloten: Scalda in Goes, Cingel College in Breda, het ROC van Amsterdam en sinds vandaag ook ROC Nijmegen.

Comments are closed.