Eilandhoppen in Indonesië

Bali is één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Kies je ervoor om een uurtje langer in het vliegtuig te zitten, dan gaat een nieuwe wereld open.Achter Bali liggen tientallen eilanden verstopt. De een nog mooier dan de ander. Op het eiland Flores vind je imposante berglandschappen. De Komodovaraan leeft in het natuurrijke Komodo National Park en op Sumba strijden traditionele krijgers op paarden tijdens het jaarlijkse Pasola Jousting Festival. Sinds kort neemt het aantal beschikbare vluchten naar dit verborgen eilandenrijk toe. De Soenda-eilanden zijn klaar om ontdekt te worden!

Idonesia, Komodo

Onder water in Labuan Bajo

Labuan Bajo (ook wel Labuhanbaja) is een vissersdorpje in het westen van Flores. Dit is de plek om de onderwaterwereld van de Komodo archipel te ontdekken. Eilandhoppen is hier makkelijk aangezien de eilanden dicht bij elkaar liggen. Zo kun je bij Seraya eiland aan wal waar, bij laag water, het koraal boven komt. Zwem en snorkel in helder water waar je schildpadden, walvissen en dolfijnen tegen kunt komen.

De wonderen van de natuur in Kelimutu

Ontga het wonder van de berg Kelimutu in Kelimutu National Park waar drie meren bij elkaar komen met allen een andere kleur. Er wordt gezegd dat deze veranderingen worden veroorzaakt door de verwaarloosde voorouderlijke zielen.
Tip: Ga in de vroege uurtjes om het fenomeen te bewonderen. Zo staan de wolken nog laag en kun je de zon op zien gaan.

Historische grotten

De grotten van Liang Bua staan bekend om een historisch wonder. Hier werd namelijk een schedel gevonden van waarschijnlijk 18.000 jaar geleden. Deze zou van een klein mens zijn geweest, aangezien de schedel 1000 cc scheelt met die van ons. Ook zijn er botten gevonden van een oude olifant en schildpadden. Als excursie kun je ook naar de Snake Palace grotten, waar je onder andere pythons tegen kunt komen. Deze excursie is alleen mogelijk onder begeleiding van een ervaren gids.

Beleef Jurassic Park in het echt

Het Komodo National Park is het thuis van de Komodovaraan. Deze varaan spuwt geen vuur, maar is wel 4 meter lang en alleen te vinden in het Komodo National Park. De Komodovaraan heeft een uniek en zeldzaam karakter, er zijn er namelijk maar 5.700 van in de wereld. Daarom is in 1986 het Komodo National Park uitgeroepen tot een plek die op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat.

Met een jacht door de archipel

Van het leven op Bali naar Papua Nieuw Guinea. Vogels spotten, duiken en rustige en historische dorpjes bezoeken in Flores. Dit is de kans om op een traditioneel jacht verschillende eilanden te bezoeken. Met 12 anderen vaar je op het tropische water van het archipel. De routes worden afgestemd op jou wensen. Zo krijg je de ideale vakantie en leer je de culturen van de archipel kennen.

 

 

Gefascineerd tijdens Pasola Jousting Festival op Sumba eiland

21 februari gaat een jaarlijkse traditie van start op Sumba eiland. Een groot oorlog spel met paarden. Ze trekken langs verschillende dorpen, zoals Lamboya, Koda, Wanokaka en Wainyapu. Pasola is een spel waarbij mannen op paarden de tegenstander proberen aan te vallen. Gelukkig is het niet zo gewelddadig als het klinkt, want mannen die van hun paard vallen mogen niet worden aangevallen. Zo houden ze de grond vruchtbaar voor de volgende oogst.

Nieuwe routes met Garuda Indonesië

Garuda heeft nieuwe routes naar Flores. Dit in samenwerking met Explore jet. In november 2013 introduceerde Garuda haar zuster, Explore jet. Sinds december 2013 vlieg je vanaf Denpasar rechtstreeks naar Labuan Bajo, Ende en Lombok. Dit maakt het bezoeken van de oostelijke eilanden van Indonesië makkelijker.

Comments are closed.