NEMO krijgt unieke buitententoonstelling op dakplein

Tijdens het Goed Geld Gala 2014 van BankGiro Loterij ontving algemeen directeur Michiel Buchel uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan een bijdrage van 967.500 euro voor de realisatie van een vijfde museumverdieping op het dak. Dankzij de deelnemers aan de BankGiro Loterij kan NEMO op het dak van het iconische museumgebouw een bijzondere tentoonstelling realiseren die voor iedereen gratis toegankelijk is. De openluchttentoonstelling zal bestaan uit ingenieuze sculpturen en installaties die spelen met de wind, water en zon en geeft een nieuwe invulling aan de oorspronkelijke ideeën van Renzo Piano, de architect van NEMO. Bezoekers kunnen zo op een actieve manier ervaren hoe de natuur en technologie elkaar duurzaam kunnen gebruiken.

nemo

Bovendien kunnen bezoekers op het dakplein op hoogte genieten van het prachtige uitzicht op Amsterdam en een bezoek brengen aan het museumrestaurant dat ook vernieuwd wordt. De tentoonstelling maakt deel uit van een serie grote vernieuwingen die wetenschapsmuseum NEMO in de komende jaren zal realiseren. Met deze vernieuwingen werkt NEMO aan de kwaliteit en de duurzame groei van haar activiteiten binnen en buiten het science center.

 

 

NEMO trakteert

We willen de deelnemers van de BankGiro Loterij heel hartelijk danken voor hun bijdrage aan de buitententoonstelling. NEMO trakteert alle deelnemers van de BankGiro Loterij aanstaande zaterdag 15 februari van 10:00 uur tot en met 17:00 uur op een gratis bezoek.

Comments are closed.