Toerisme Ierland in de lift

Ierland heeft het afgelopen jaar een record aantal bezoekers getrokken. In 2013 is het aantal bezoekers uit de Benelux gestegen met 12% ten opzichte van 2012. Ook in 2014 heeft Ierland haar bezoekers veel te bieden met de start van de Giro d’Italia, de opening van ‘s werelds langste toeristische autoroute de ‘Wild Atlantic Way’ en Limerick als eerste Ierse culturele hoofdstad in 2014.

ierland

Positieve cijfers

Ierland ontving in 2013 bijna 500.000 bezoekers meer dan in 2012, dit is een stijging van maar liefst 7,2%. De cijfers van de Benelux mark benadrukken de groeiende populariteit van Ierland nog sterker. De stijging van reizigers afkomstig vanuit België, Nederland en Luxemburg is maar liefst 12% ten opzichte van vorig jaar. In 2013 bezochten ruim 264.000 reizigers uit de Benelux Ierland, tegenover ruim 237.000 bezoekers in 2012. Ook de groei vanuit Noord-Amerika (+ 13,9 %) en vanuit Australië (+ 15,1 %) richting Ierland is beduidend hoog.

 

 

Nieuw in 2014

Tourism Ireland is optimistisch over het aantal bezoekers die Ierland zullen aandoen het komende jaar en verwacht dat de groei van het aantal bezoekers zal doorzetten in 2014. Met de start van de Giro d’Italia, de wielerronde van Italië, in Belfast op 10 mei en met Limerick als Ierse culturele hoofdstad, heeft Ierland er twee aantrekkelijke activiteiten bij in 2014. Daarnaast is de nieuwe kustroute ‘Wild Atlantic Way’ gelanceerd, een adembenemende, bewegwijzerde kustroute door het westen van Ierland. Het is ’s werelds langste onafgebroken autoroute, van Donegal in het noorden tot Cork in het zuiden.

Comments are closed.