Reiziger wil gratis WiFi op luchthaven

Terwijl ‘free WiFi’ steeds gebruikelijker wordt, bieden de meeste Europese luchthavens dit niet of in beperkte mate aan. Uit onderzoek door reiszoekmachine Skyscanner blijkt echter dat maar 14% van de reizigers bereid is voor WiFi te betalen.

skyscanner

Hoewel in veel gevallen het eerste kwartier of half uur gratis is, brengen de meeste Europese luchthavens nog steeds forse bedragen in rekening voor WiFi. Op Schiphol is het nog relatief goed geregeld met het eerste uur gratis (KPN hotspot), want er zijn nauwelijks luchthavens te vinden die onbeperkt WiFi aanbieden.

Uit onderzoek gehouden door reiszoekmachine Skyscanner onder 500 Nederlandse reizigers blijkt dat 86% van de reizigers niet bereid is te betalen voor Wifi en dus ook van mening is dat het gratis zou moeten worden aangeboden. Gevraagd naar de noodzaak om WiFi te hebben, geeft een krappe meerderheid van 51% aan WiFi echt belangrijk te vinden, terwijl 38% van de respondenten toegeeft best even zonder te kunnen en 11% geeft aan het zelfs totaal onbelangrijk te vinden.

 

 

Social Media belangrijkste activiteit

Bijna 75% van alle 500 ondervraagden gaf aan gebruik te maken van WiFi op de luchthaven. Daarvan gaf een overgrote meerderheid (48%) aan dit het meeste voor social media te gebruiken. 27,5% van de ondervraagden surft wat op internet en 21,5% gebruikt de tijd voor het aan boord gaan om nog wat werk gerelateerde e-mails te checken. Slechts 3% gebruikt WiFi voor ander amusement zoals online games of films.

Comments are closed.