WTC Trappenloop wordt Premium Race van internationale Towerrunning World Cup

De derde editie van de Almeerse WTC Trappenloop wordt dit jaar onderdeel van de internationale Towerrunning World Cup. Dat heeft Sebastian Wurster, President van de Towerrunning World Association (TWA), onlangs bekendgemaakt. Deze internationale organisatie organiseert trappenlopen overal ter wereld. De Almeerse Trappenloop, die op zaterdag 31 mei van 11.00 tot 14.00 uur plaatsvindt bij WTC Almere, wordt de eerste TWA Premium Race in de Benelux. Daarom nodigt de TWA twintig professionele lopers uit mee te doen om zo punten te verdienen voor de Towerrunning World Cup.

wtc almere

Wij zijn enorm trots dat onze Trappenloop al na twee edities is gekozen tot eerste Premium Race van de Benelux. De Association was onder de indruk van ons gebouw en tevreden over de organisatie van onze trappenloop.

Aldus Fons van der Ham van WTC Almere.

 

 

Het WTC gebouw

WTC Almere is het hoogste gebouw van Flevoland en de hoogste WTC toren van België, Nederland en Luxemburg. De lopers beklimmen 600 traptreden, voordat ze de top op de dertigste verdieping bereiken. De Trappenloop start op het plein voor WTC Almere en gaat dan via de parkeergarage, die 14 meter onder het zeeniveau ligt, naar de top op 120 meter boven zeeniveau. In 2012 kwam de snelste professionele loper, Omar Bekkali, na 3.28 minuten boven. De beste amateur, Jarrich van Woersem, deed er 3.50 minuten over. Naast de 20 professionele traplopers die door de TWA zullen worden geselecteerd, kunnen zich ook dit jaar weer amateurs inschrijven in teams van 3-5 personen. De kosten hiervan zijn 75 euro per team. Hiervan gaat 25 euro naar het goede doel, dat dit jaar het Parkhuys Almere is, een ontmoetingshuis voor mensen die leven met kanker.

Comments are closed.