Griekenland weer helemaal terug als vakantiebestemming

Griekenland lijkt helemaal terug te zijn als populaire vakantiebestemming. Nederlanders oriënteren zich weer massaal op het Zuid-Europese land, blijkt uit de Zoover Interesse Monitor. Frankrijk mag dit jaar opnieuw rekenen op meer vakantiegangers uit Nederland. De interesse in Spanje is wat gedaald en voor Egypte lijken we niet meer warm te lopen. Onafhankelijke vakantiesite Zoover bekeek de zoekbewegingen op haar Nederlandse site over half december tot en met 4 februari. Er werd gekeken naar zo’n 40 miljoen pageviews.

akropolis-athene

Griekenland op de weg terug

De ergste toeristische effecten van de crisis in Griekenland lijken voorbij. Nederlandse consumenten krijgen steeds meer vertrouwen en zijn sneller geneigd een reis te boeken naar het land. Op Zoover kon Griekenland de afgelopen periode rekenen op meer dan 30% meer interesse dan vorig jaar. Dat het vertrouwen terugkomt, is hard nodig. Vanaf eind 2011 kreeg Griekenland te maken met een verminderende interesse van soms meer dan 70%.

 

 

Frankrijk populairst

In totaal kon Frankrijk de afgelopen anderhalve maand rekenen op de aandacht van 9,1% van de vakantie-oriënterende Nederlanders. Daarmee staat Frankrijk op de eerste plaats van de “Zoover Interesse Monitor”. Tussen half december en 4 februari werd er op Zoover 3,9% meer gezocht naar vakantiesbestemmingen en accommodaties in Frankrijk dan vorig jaar. Spanje boet in op interesse, in totaal werd er 4,2% minder op georiënteerd dan vorig jaar. Wel blijft Spanje tweede in de lijst.
uitkomst-zoover-griekenlad-weer-populair

Grootste dalers: Egypte uit de top 10

Egypte heeft moeite om de interesse te wekken bij Nederlandse vakantiegangers. De continue onrust in het land en het negatieve reisadvies zorgen ervoor dat toeristen uitwijken naar meer betrouwbare oorden. Het lijkt erop dat Turkije flink kan profiteren van de onrust in Egypte. Egypte laat een afname zien van 41,7% in interesse ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwe trends 2014

De Kaapverdische eilanden kunnen rekenen op fors meer interesse van Nederlandse vakantiegangers. De toename in interesse van 41,7% ten opzichte van vorig jaar, zorgt ervoor dat Kaapverdië de grootste stijger is in de Zoover interesse monitor.

Kaapverdië lijkt te zijn ontdekt door Nederlandse vakantiegangers. Op zo’n 6 uur vliegen van Amsterdam bieden de eilanden een enorme variëteit. Het populairste eiland Sal biedt vooral veel strand en veel resorts terwijl je op andere eilanden juist meer natuur vindt. De toenemende populariteit is te wijten aan meer directe verbindingen vanuit Nederland. Onder andere Arke-Fly en Transavia bieden rechtstreekse vluchten aan. Ook Zweden is ruim populairder bij Nederlanders dan vorig jaar.

Comments are closed.