Helft van online koopjesjagers gaat vaker op vakantie door deals

69% van online voordeelzoekers is meest geïnteresseerd in travel-deals. Bijna alle Nederlanders (98%) maken gebruik van koopjes. Het internet wordt veel geraadpleegd voor de zoektocht naar de beste deals. Zo struinen zes op de tien (61%) Nederlanders minstens een keer per maand het internet af voor goede deals en korting. Dit blijkt uit recent onderzoek van Groupon onder 1.250 Nederlandse respondenten. Uiteraard is korting op producten en diensten voor 91% van de online koopjesjagers de belangrijkste reden om dealsites te gebruiken. Maar ook als er helemaal niets van de prijs afgaat, blijkt 56% terug te gaan naar de desbetreffende winkelier of ondernemer waar zij eerder een deal hebben gekocht.

vakantie-deal

Vaker op vakantie door deals

Op zoek naar mooie deals komt het avontuurlijke karakter van de Nederlanders bovendrijven. Zo maakt 59% van de online koopjesjagers gebruik van deals van bedrijven waar ze nog nooit eerder een product of dienst hebben gekocht of überhaupt van gehoord hebben. En blijken deals voor 27% van de Nederlanders een goede stimulans te zijn om nieuwe plekken te ontdekken. Dit geldt ook voor de meerderheid (53%) van de online voordeelzoekers. Zij geven aan dat zij vaker op vakantie gaan, zowel in Nederland als in het buitenland, een weekendje weg of lange reis dankzij dealsites. Travel-deals zijn populair onder de online voordeelzoekers. Zo zijn bijna 7 op de 10 online koopjesjagers geïnteresseerd in travel-deals en koopt 45% van de koopjesjagers deze reisaanbiedingen.

Online deals helpen consumenten om nieuwe ervaringen op te doen. Uit ons interne klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat voor Groupon-klanten zelfs geldt dat 89% van hen gebruik maakt van deals van bedrijven waar ze nog nooit eerder zijn geweest

Aldus Jan Willem Kaasschieter, directeur bij Groupon. *

Online deal maakt aanbieder aantrekkelijker

Het aanbieden van een deal draagt bij aan positieve beeldvorming van het bedrijf. Zo heeft 32% van de online koopjesjagers een positiever beeld van een aanbieder nadat ze gebruik hebben gemaakt van een deal, voor 64% verandert het beeld niet. Een goede prijs, goede ervaring en hoge kwaliteit zijn volgens 61% van de Nederlanders de drie belangrijkste redenen om terug te gaan naar de winkelier.

Paula Karistinos, directeur van Landgoed Westerlee in Oldambt (GR)verteld:

De hoteldeals die wij via Groupon aanbieden trekken altijd veel nieuwe mensen naar ons landgoed. Wij bieden al onze gasten precies dezelfde, uitgebreide service, of ze nu mét of zonder Groupon bij ons komen. Hierdoor zien wij veel gasten terug voor een volgend verblijf op ons landgoed.

 

 

Over het onderzoek

Het onderzoek is eind 2013 uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van Groupon. 1.250 respondenten uit Nederland namen deel aan het onderzoek.

Comments are closed.