Belangrijke tips om onbezorgd de Winterspelen in Sotsji bij te wonen

Morgen gaan de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji van start. Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft daarom belangrijke en praktische tips om onbezorgd de Winterspelen bij te wonen.

olympische-spelen-in-sotsji

  • Zorg voor vertrek dat het paspoort nog minstens zes maanden na het betreden van Rusland geldig is. Daarnaast moet u voor een reis naar Rusland altijd in het bezit zijn van een geldig Visum en kunnen aantonen dat er een (reis)verzekering is afgesloten. Zorg ook dat u de contactgegevens van de (reis)verzekeraar altijd in uw bezit heeft. In Rusland kunnen de medische kosten namelijk flink oplopen.
  • Neem de nodige medische voorzorgmaatregelen. Zo is het aan te bevelen om een DTP vaccinatie te hebben die nog niet verlopen is (10 jaar geldig). Daarnaast is het ook van belang om tegen hepatitis A ingeënt te zijn. Om besmetting te beperken is het aanbevolen om vaak de handen te wassen en voorzichtig om te gaan met eten.
  • Wie medicijnen slikt die alleen op recept verkrijgbaar zijn doet er goed aan om deze vanuit Nederland mee te nemen. Bewaar de medicijnen altijd in de originele verpakking, samen met de bijsluiter en het daadwerkelijke recept. Controleer daarbij wel of de medicijnen niet in Rusland op de lijst van de verdovende middelen staat. Dit kan bij aankomst namelijk zeer vervelende situaties opleveren.
  •  

     

  • Bij aankomst op het vliegveld in Sotsji staan diverse taxi’s en shuttlebussen klaar om u naar uw hotel te brengen. De goedkoopste optie is echter de Sochi Aeroexpress. Met de express bereikt u het centrum van Sotsji binnen ongeveer 45 minuten. Een kaartje kost 4 euro.
  • Voor het bijwonen van de sportevenementen wordt de website os2014.atpi.com/ aangeraden. Hier selecteert u het gewenste sportevenement. Let op, met slechts een kaartje kunt u het evenement niet bijwonen. Bezoekers moeten ook in het bezit zijn van een zogeheten Spectators Passport. Dit bemachtigt u online via pass.sochi2014.com.
  • Plan al uw reizen in Sotsji vooraf zo goed mogelijk. Het Olympisch gebied bestaat namelijk uit twee terreinen die hemelsbreed 48 kilometer uit elkaar liggen. Het ene terrein bevindt zich aan de kust en de ander in de bergen. Op beide terreinen vinden geheel andere sportevenementen plaats. Vandaar dat het raadzaam is om van tevoren alle reizen in te plannen uit te stippelen, vooral wanneer u van het ene terrein naar het andere moet vertrekken. Het is ook aan te raden om Abchazië, checkpoints van Russische grenstroepen en militia die zich in genoemde onveilige gebieden bevinden te mijden.

Comments are closed.