SAIL Kampen: Grootste paasevenement in Nederland!

SAIL KAMPEN 2014 is van 18 t/m 21 april een unieke belevenis voor het hele gezin. Meevaren over de IJssel langs de eeuwenoude Hanzestad Kampen of een van de vele schepen bezichtigen zoals het Russische fregat ‘de Shtandart’, bekend van de speelfilm Nova Zembla. Maar ook genieten van topartiesten als De Dijk en Jan Smit en ander amusement en entertainment. Verder zijn er tal van demonstraties, stuntshows, kermisattracties, theater- en kunstvormen, horecagelegenheden, een braderie en noem maar op. Een unieke belevenis vormt het SAILvaren op de IJssel. Op vrijdagavond presenteren alle schepen zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting tijdens de Vlootschouw. Dit jaar belooft het eerste lustrum een extra groot spektakel te worden. De toegang is gratis, houd voor het actuele programma de website in de gaten: sailkampen.nl

shtandart-project

Russisch fregat Shtandart en SAILvaren

Sail Kampen heeft het Russische fregat Shtandart weten te boeken. Dit schip – met als thuishaven St. Petersburg – is een replica van het schip dat tsaar Peter de Grote in 1703 liet bouwen voor de Russische marine. De replica van het vaartuig dateert uit 1999 en heeft een lengte van 34,5 meter. Het schip speelt een prominente rol in de Nederlandse speelfilm Nova Zembla. Het Sailvaren is een unieke mogelijkheid om voor een klein bedrag de traditionele zeilschepen en het spektakel van dichtbij te aanschouwen. Wat is er nu mooier dan met het hele gezin een vaartochtje maken tegen het schitterende decor van de eeuwenoude Kamper Hanzestad?

  Programma SAIL 2014: (greep uit uitgebreid programma)

 • Donderdag 17 april:
 • Aankomst en afmeren vlaggenschip de Shtandart (Rusland)

 • Vrijdag 18 april:
 • Opening en Vlootschouw, optreden De Dijk en live optredens

 • Zaterdag 19 april:
 • Sailmarkt, Sailvaren, activiteiten, kermis, schepenbezichtiging, rondvaarten, demonstraties marine en stuntshows flyboardteam, NK Uienpellen, Stadsomroepfestival, NK Klompzeilen, optreden Jan Smit, Harm Wolters e.v.a.

 • Zondag 20 april:
 • schepenbezichting, Sailmarkt, Sailvaren, demonstraties marine en stuntshows flyboardteam, NK Bungyroeien, Jazz festival/kroegentocht

 • Maandag 21 april:
 • Topdrukte door 2e Paasdag, Sailmarkt, Sailvaren, demonstraties marine en stuntshows flyboardteam, Shantyfestival, braderie, activiteiten, afsluitend vuurwerk/lasershow.

 

 

IJsseldelta – Nederland in het klein

Kampen ligt in de toeristische regio IJsseldelta, ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd omdat het alles te bieden heeft voor een totaalervaring op het gebied van water-, land- en stadsleven. Ontdek ook onze andere Hanzesteden Zwolle en Hasselt. Je loopt zo van de haven het historische centrum in. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Kom alvast in de stemming en kijk op ontdekdeijsseldelta.nl.

Comments are closed.