Jamaica’s hoofdstad in de schijnwerpers gedurende reggae month 2014!

Jamaica’s hoofdstad Kingston staat in februari opnieuw in de schijnwerpers als onderdeel van de viering van Reggae Month. Gedurende de maand vinden reggae gerichte activiteiten plaats onder het thema “The Journey Continues”. Het vijfde jaar Reggae Month trapt af met een Reggae Legends Roots Party met optredens van Mutabaruka, TTI Sounds, Mikey T en Pablo Soul.

reggae-month-feb.

De Jamaica Reggae Industry Association (Jaria) is de organisator van een maand lang activiteiten in Jamaica, waaronder ook de serie “Reggae Wednesday”. De serie zal de sociale achtergrond en genres van de Reggae belichten; van Mento naar Dancehall, de optekening van de evolutie en de dynamiek van de Reggae beleving. Elke week zijn er live concerten waarin verschillende genres te horen zijn: de traditionele drums , Mento, Jazz, Klassiek, Ska en Rocksteady, Reggae, Rockers, Dub en Dub dichtkunst, Dancehall, Gospel en alternatieve muziek. Reggae woensdag vindt plaats in Emancipation Park, met uitzondering van 19 februari, als het Ranny Williams Entertainment Center de locatie is.

Reggae maand biedt ons opnieuw de kans om de hoofdstad Kingston met zijn rijke culturele erfgoed onder de aandacht te brengen. Met de verschillende evenementen die gedurende de maand worden gehouden, zullen de reggae fans het leven en de muziek van legendes als Bob Marley, Dennis Brown, Peter Tosh en Gregory Isaacs beleven en vieren. Een bezoek aan Kingston in februari zal reggae fans uit de hele wereld bevallen.

Aldus John Lynch, directeur van de Jamaica Tourist Board.

    Hoogtepunten van Reggae Month zijn onder andere:

  • Donderdag 13 februari 2014
  • Reggae Month Symposium – Jamaica Pegasus Hotel

  • Zaterdag 15 februari 2014
  • Jaria Honour Awards – Terra Nova Hotel Auditorium

  • Vrijdag 21 februari 2014
  • Reggae beurs – Emancipation Park

  • Zaterdag 22 februari 2014
  • Sound Explosion – Red Stripe Ovaal

 

 

Op zondag 23 februari vindt een gratis openbaar concert plaats bij Waterfront, Downtown Kingston. Dit is een eerbetoon aan Denis Brown, de kroonprins van de Reggae. Dit evenement zal een viering zijn ter ere van zijn grootse carrière waarbij hedendaagse vooraanstaande reggae artiesten met eigen interpretaties van zijn liedjes optreden. Reggae Month 2014 komt tot stand door een samenwerking van de Jamaica Tourist Board en het ministerie van Jeugd en Cultuur en het werd door Sir. Kenneth Hall, de toenmalige gouverneur-generaal van Jamaica, officieel afgekondigd op 24 januari 2008.

Comments are closed.