Gastronomisch dineren op 37.000 meter hoogte

Turkish Airlines won in 2013 de Skytrax award voor ’s werelds beste Business Class catering. De razendsnel groeiende luchtvaartmaatschappij, met in totaal 243 bestemmingen in het programma, gaat door met het verbeteren van hun hoogwaardige cateringproduct. Het aanbod van de couverts en het eetgerij is volledig vernieuwd om de klanttevredenheid nog verder te vergroten. turkish-airlines

Het nieuwe eetgerij is ontworpen door Turkish DO&CO, catering partner van Turkish Airlines voor de Business, Comfort en Economy class. De nieuwe couverts hebben een modern ontwerp en zijn een reflectie van de Turkse cultuur. De nieuwe onderdelen zijn geïnspireerd op Ottomaanse- en Seljoek motieven en zijn volgens de laatste trends ontworpen. Ook zijn ze aangepast naar de speciale behoeften van gebruik aan boord.

Tijdens de presentatie van het nieuwe cateringconcept verklaarde bestuursvoorzitter Hamdi Topcu dat

Turkish Airlines met zichzelf concurreert door het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. De prijzen die wij hebben gewonnen, gebaseerd op de beoordelingen van de passagiers, zijn de onderdelen van ons succes. We zijn ons bewust dat de catering aan boord een belangrijk onderdeel is voor onze passagiers en wij blijven de lat hoger leggen in samenwerking met onze partner Turkish DO&CO. Turkish Airlines doel is om dezelfde sfeer te creëren als dat van een goed restaurant, maar dan in de lucht.

Temel Kotil Ph. D., CEO van Turkish Airlines:

Turkish Airlines is in drie opeenvolgende jaren benoemd tot “Beste luchtvaartmaatschappij in Europa” en onderscheid zich van de concurrentie door de kwaliteit van de dienstverlening. Wij proberen onze passagiers de beste indruk te geven van de Turkse gastvrijheid. Met de kennismaking met dit concept delen we de verschillende smaken van de Turkse keuken met onze passagiers.

Turkish DO&CO’s CEO Attila Doğudan over het nieuwe serviceconcept:

we hebben veel verrassingen voor onze passagiers. Nu is het niet meer nodig om alleen op speciale dagen een bezoek te brengen aan een goed restaurant, want dezelfde ervaring is nu mogelijk in de lucht. Na het eten is het mogelijk om verse “samovar” thee te drinken, die wordt geserveerd in een speciaal ontworpen kopje.

Doğudan verklaarde ook dat de combinatie van zorgvuldig gekozen smaken uit Turkse- en wereldkeuken een nieuwe nadruk op de menuconcepten legt.

 

 

De nieuwe Business Class catering van Turkish Airlines is als eerste geïntroduceerd op de lijn Istanbul – New York op 22 oktober 2013. Vanaf heden wordt het nieuwe concept gebruikt op vluchten naar New York, Guangzhou, Jakarta, Cape Town, Buenos Aires, Sao Paolo, Hong Kong, Washington DC, Seoul, Johannesburg, Osaka, Kuala Lumpur, Los Angeles, Tokyo, Chicago, Shanghai, Ho Chi Minh City, Singapore, Toronto en Houston. Het totale concept van deze service zal de komende maanden over het hele netwerk van Turkish Airlines worden toegepast.

Comments are closed.