Zwitserland: de mooiste uitzichten

Het zomerthema 2014 van Zwitserland Toerisme is “Uitzichten”. Vanaf bergtoppen en andere uitkijkpunten, vanuit trein, bus en boot, vanaf wandel- en fietspaden. Om die mooie plekjes te bereiken hoef je niet altijd een fysieke prestatie te leveren, want de bergen zijn ontsloten door tal van bergbanen, die je comfortabel omhoog brengen. Komende zomer wordt tevens de aandacht gevestigd op het honderdjarig bestaan van het Zwitsers nationaal park en op sportieve vakanties onder het motto “Outdoor. Swiss made.”

zwitserland1

Zomermagazine

Vanaf begin januari is het nieuwe zomermagazine MySwitzerland beschikbaar, waarin het thema “Uitzichten” door middel van leuke achtergrondverhalen, interviews en praktische informatie wordt belicht. Het magazine is gratis te bestellen, online te lezen en te downloaden. Wie online nog meer ideeën voor de zomervakantie wil opdoen, kan de gratis iPad app Swiss Mag downloaden.

Openbaar vervoer: panoramareizen en Swiss Peak Pass

Wat is er relaxter dan het Zwitserse landschap aan je voorbij te laten glijden vanuit de trein, de postauto of vanaf het scheepsdek? Het wijdvertakte OV-net brengt je tot in de verste uithoeken van het land, en alle vervoermiddelen werken samen binnen het Swiss Travel System (STS). Zwitserland Toerisme en STS presenteren dit jaar de mooiste tien panoramareizen door het land en bezienswaardigheden langs de route. Vanaf half januari online en eind januari via een brochure. MySwitzerland.com/panorama Voordeelkaarten zoals de vrijreizenkaart Swiss Pass – die in 2014 al 25 jaar bestaat – maken het reizen met trein, bus en boot ook nog eens heel betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat de pas als bonus o.a. gratis entree in 470 musea biedt en tot 50% korting op bergbanen. Een nieuwtje in 2014 is de Swiss Peak Pass, te koop in combinatie met een Swiss Pass voor 4 of 8 dagen. Deze extra pas geeft recht op retourtjes per kabelbaan of bergtrein naar acht Zwitserse toppen swisstravelsystem.com

 

 

De natuur op zijn puurst: 100 jaar nationaal park

De landschappelijke veelzijdigheid blijft fascineren. Heuvels in de Jura en de Vooralpen, gletsjers en met sneeuw bedekte toppen in de Alpen, palmen aan de Zuid-Zwitserse meren: dat is allemaal Zwitserland. Al vroeg hebben de Zwitsers het belang van natuurbehoud ingezien. Precies honderd jaar geleden werd het eerste nationale park van de Alpen gesticht, het Schweizerische Nationalpark. Een mooie reden om in 2014 extra de aandacht op dit park te vestigen. Meer informatie over dit park en twee kandidaat-nationale parken, regionale natuurparken en Unesco-gebieden is te vinden op swiss-parks.ch

Zwitserland3

Wie graag actief de Zwitserse natuur wil verkennen, vindt binnen het uniform bewegwijzerde netwerk
van Switzerland Mobility honderden routes voor elk niveau, of het nu om een dagtocht of pittige
langeafstandsroute gaat. Voor meerdaagse routes zijn arrangementen met verzorgd bagagevervoer
boekbaar. Er is keus uit routes voor wandelaars, fietsers/e-bikers, mountainbikers, kanoërs en
zelfs skaters. Een uitvoerige beschrijving met hoogteprofiel van alle routes is op internet en in routegidsen te vinden. Delen uit 11 populaire routes worden in een aparte brochure beschreven. switzerlandmobility.ch en MySwitzerland.com/outdoor

PS: Zwitserland is in 2014 Themaland op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI, Amsterdam, 1-2 maart 2014

Comments are closed.