Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel 2013 voor Harri Theirlynck

Tijdens de traditionele vakborrel van Toerisme Vlaanderen & Brussel op de Vakantiebeurs in Utrecht reikte Dirk Mertens, directeur van Toerisme Vlaanderen in Nederland, de Persprijs 2013 uit aan Harri Theirlynck voor zijn reportage ‘Amai… Mechelen’ in REIZEN Magazine (november 2013).

Uitreiking persprijs 2013 Toerisme Vlaanderen & Brussel - Vakantiebeurs 2014

De uitreiking van de persprijs door Mertens aan Theirlynck

Mertens vertelt:

Harri Theirlynck verdient deze prijs niet alleen vanwege zijn schitterende en vlot geschreven artikel over Mechelen, maar ook op basis van zijn vele mooie reportages over Vlaanderen in het verleden en ongetwijfeld ook in de toekomst

Nominaties

Ook genomineerd waren: Lucas Verbeke voor het artikel ‘Van slagveld naar slachtveld’ (Moto73, november 2013) en Matthijs de Winter met ‘Afzien en genieten in de Vlaamse Ardennen’ (Op Pad, februari 2013). Lucas Verbeke ging terug in de tijd met een authentieke reportage over de Groote Oorlog in de Westhoek, nog aangevuld met een prachtig en ontroerend filmverslag, te bekijken op Motor.nl. Het onderwerp sluit natuurlijk ook aan bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, 100 jaar geleden, die dit jaar van start gaat. Matthijs de Winter beschreef met veel humor drie mountainbikeroutes rond de kasseien en hellingen van de Vlaamse Ardennen naar aanleiding van 100 jaar Ronde van Vlaanderen. Een smaakvolle reportage vol nuttige informatie om in de regio te fietsen en te genieten van het Bourgondische leven. Afzien als een echte Flandrien, maar op tijd en stond een heerlijk bier, “fietsen tussen pot en pint”.

 

 

Harri Theirlynck

Uit het juryverslag:

Wat een vrolijk verhaal! Het artikel van Harri Theirlynck bruist van de energie en bevat een gedetailleerde beschrijving van de stad Mechelen. Bekende toeristische plekken zoals de Sint-Romboutstoren en brouwerij Het Anker worden genoemd, maar ook eigen ontdekkingen van minder bekende adresjes zoals kaaswinkel Schockaert, naaicafé Stitch & Co en het trendy cafeetje Kaffee-Ine. Je krijgt van dit artikel echt goesting om de stad te gaan bezoeken en zelf met het nieuwe ‘prikkelpakket’ uit Mechelen op stap te gaan. Authentiek vakmanschap, heerlijk genieten op terrasjes en een ontdekkingstocht door de stad worden samengesmeed tot een boeiend en leuk geschreven artikel. En verder: mooie foto´s, een arrangement, veel leuke tips en verwijzingen naar toeristische websites voor extra informatie, aangevuld met een ‘top 10’ op Reizen.nl.

Aan de Persprijs en de nominaties is naast een officiële oorkonde ook een Vlaanderen Vakantiecheque
verbonden.

Comments are closed.