’s-Hertogenbosch beste Nederlandse stedentrip

’s-Hertogenbosch is de beste bestemming in 2014 voor een binnenlandse stedentrip. Dat blijkt uit het onderzoek van Zoover op basis van ruim 5000 beoordelingen. Van alle grote steden scoort de Brabantse stad hoog op alle onderdelen, wat het gemiddelde waarderingscijfer brengt op een 8,54. De top 3 van beste Nederlandse stedentrip komt volledig uit het zuiden.

zoover-award

Woensdag ontving burgemeester Ton Rombouts de Zoover Award voor beste Nederlandse stedentrip 2014 uit handen van CEO van Zoover, Stephan Bosman. De trotste burgemeester is heel blij met de uitverkiezing:

Dit is een waardering voor onze gastvrije stad. Niet voor niets staat onze stad voor ontmoeten. En voor wie het nog niet weet; ook in 2013 is onze stad voor de vierde keer op een rij uitgeroepen tot de meest Gastvrije Stad van Nederland!

Burgermeester neemt zoover Award in ontvangst

Sfeervolle stad

Hoewel ’s-Hertogenbosch over het algemeen bekend staat om haar gezelligheid en het historisch decor, wordt dit door het onderzoek normaals bevestigd met een 8,8. Gezellig is het meest gelezen woord in de beoordelingen op Zoover. Daarmee mag ’s-Hertogenbosch zich de meest sfeervolle stad van Nederland noemen.

 

 

Cultureel aanbod

De gastvrijheid wordt zeer gewaardeerd en genoemd in beoordelingen;

Aardige, gastvrije mensen. Mooie winkels en een keur aan gezellige restaurants

Naast een mooie compacte binnenstad waar je goed kunt shoppen is ’s-Hertogenbosch ook op cultureel gebied door bezoekers positief beoordeeld. ’s-Hertogenbosch bracht in 2013 met haar eerste landelijke citymarketingcampagne ’s-Hertogenbosch Compleet Cultureel diverse culturele hoogtepunten onder de aandacht. Een overtuigende 8,6 geeft aan dat bezoekers zeer tevreden zijn over het aanbod. Met de opening van de expositie Het Verhaal van Brabant in de grootste zaal van Het Noord-brabants Museum op 18 januari des te meer een goede reden voor een bezoek aan de stad!

Comments are closed.