Publicexpress: al 10 jaar succesvol op weg

=De contacten tussen Groningen, Oldenburg en Bremen worden steeds intensiever. Busmaatschappij Publicexpress laat zien dat je het onderhouden van betrouwbare openbaar vervoersverbindingen met gerust hart aan de vrije markt over kunt laten.Het Oldenburgse bedrijf startte bijna 10 jaar geleden met een busverbinding tussen Groningen en Oldenburg en bouwde deze geheel zelfstandig uit tot een uitermate succesvolle snelbusverbinding tussen Groningen, Oldenburg en Bremen.

Er stappen ondertussen steeds meer passagiers in de bussen van Publicexpress. Directeur Christoph Marquardt is dan ook tevreden:

2013 brak alle records en ik verwacht in 2014 nog eens een stijging van het aantal
reizigers. Dit is een teken dat het publiek onze diensten waardeert en daar zijn wij trots op.

public-express-groningen-duitsland

Rond de 200.000 passagiers maakten in 2013 gebruik van de verbinding. De bussen van Publicexpress vertrekken acht keer per dag vanaf het centraal station in Groningen richting Bremen, en even zo vaak bestaat de mogelijkheid om in de andere richting te reizen. Overdag rijdt er bijna elke 2 uur een bus in beide richtingen. Deze frequentie is uniek binnen het aanbod van openbaar vervoersverbindingen over de grens tussen Nederland en
Duitsland.

 

 

Voor de drie steden is de buslijn intussen een vaste factor geworden. De passagiers maken gretig gebruik van de culturele en toeristische voorzieningen en besteden hun geld in de horeca en de detailhandel. Publicexpress is van plan in de toekomst haar vervoer verder uit te bouwen
en te verbeteren.

Comments are closed.